El porro es una hortalissa molt apreciada, es
de la família dels alls i les cebes i es pot cuinar de diferents maneres: Vichyssoise, guisats, bullits, en cremes, al forn, caldos d'hivern, etc......
Ens aporta vitamina C , es també ric amb potassi i
magnesi, te poques calories i força fibra, es diürètic,
neteja les artèries i millora la circulació sanguínia,
es considera un antibiòtic natural.
INGREDIENTS
4 porros (no massa gruixuts)
4 làmines de formatge
4 cullerades de nata líquida o beixamel
tomàquet fregit
formatge ratllat Emmental
sal i pebre
SOM-HI
Netejar be el porros, aprofitar només la part blanca. Fer dos trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.
Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100 % de potencia 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.
Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donat-li forma de caneló.
Posar a la safata per anar al forn, a la base una mica de nata líquida o beixamel, sobre els porros tomàquet fregit i el formatge ratllat.
Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli la nata o beixamel i siguin daurats). Acompanyar amb cibulet orenga o qualsevol herba aromàtica.
A casa també els fem (és una recepta de la meva mare) i queden boníssims!
ResponEliminaQué fàcils son de fer i ben sans amb els porros. El resultat deu ser boníssim.
ResponEliminaPetons.
m'encanten aquests canalons de verdures i fàcils de preparar! el formatge ho arregla tot! petons
ResponEliminaQuins canelons més originals, gustosos i bons!! petons
ResponEliminaQuins canelons més originals, gustosos i bons!! petons
ResponElimina