La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 14 de novembre del 2012

PEUS DE PORC AMB ROVELLONS

 
 Aquest mes la Marina de Xocolata Desfeta i la Sandra i en Xavi dels Fogons e la Bordeta, ens ham proposat per la Recepta del 15, com ingredient convidat els BOLETS.
Us posso una foto de la recepta i un altre de com a mi mes m'agraden els bolets (fets a la planxa amb all i julivert)


INGREDIENTS                                                                                 

2 peus de porc 
                                                                                                        
400 grams de rovellons

2 cebes mitjanes

1 fulla de llorer                     

2 grills d'all

1 tomàquet madur

1/2 got de vi 

sal i pebre negre 

julivert

per fer la picada

6 o 7 ametlles

1 grill d'all

1 mica pebre vermell

SOM-MI 

Posar a bullir els peus tallats amb una cassola coberts d'aigua, afegir la ceba tallada per la meitat, un grill d'all, la fulla de llorer uns granets de pebre i una mica de sal. Coure a foc lent de 1 1/2 hora a 2 hores.

Picar l'altra ceba i fer un sofregit a foc lent. Quan agafi color afegir un grill d'all picat i el tomàquet pelat i tallat a trossets petits. 

Quan tinguem el peus cuits i tous, trèiem els ossos mes grossos i afegim al sofregit, a continuació tirem el vi fins que s'evapori, ho reguem amb un cullerot del brou de bullir els peus i salpebrem.

A mitja cocció afegim la picada ( ametlles, 1/2 grill d'all i el pebre vermell) diluïda amb una mica del brou.

Mentrestant coem els rovellons a la planxa o amb una paella amb una mica d'oli i espolsat amb julivert picat.

Deixeu coure lentament uns 5 minuts i afegim els bolets, deixem coure 5 minuts més. Per tant de barrejar els sabors.

Servir calent.

8 comentaris:

  1. No sóc gaire de peus de porc. A mi dóna'm els rovellons, que m'encanten!!!

    ResponElimina
  2. Una proposta molt bona pel 15: bolets. Jo tampoc no sóc gaire de peus de porc però... vaja, si me'n poses un plat com aquest, me'l menjo segur, eh? he he. Petons

    ResponElimina
  3. A mi si m'agraden els peus de porc, amb els rovellons no els he fet.
    Petons.

    ResponElimina
  4. M´hi apunto al club de les " no sóc gaire de peus de porc"...però reconec que els fans d´aquest plat es tornarien bojos amb l´acompanyament dels rovellons.

    ResponElimina
  5. Jo em quedo amb el plat de rovellons, i si he pogut anar al bosc a buscar-los encara millor.

    ResponElimina
  6. Jo estic descobrint els peus de porc i aquests me'ls menjaria encantada, quina pintassa!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Isabel, jo no menjo peus de porc però amb la pinta que fa entren ganes...
    Nani

    ResponElimina
  8. Aquest plat m'agradaria... peus de porc i rovellons!!! No faig mai peus de porc i mira que m'agraden! bon plat ! petó

    ResponElimina