INGREDIENTS
1 cuixa de xai
3 patates
2 cebes
1 llimona
1 tomàquet
oli d'oliva
grills d'all
julivert
1 tassa de caldo
1/2 got de vi blanc o brandi
1 branca de romaní
sal i pebre molt
pebre en gra
6 xampinyons (opcional)
SOM-HI
Amb una plata del forn, posarem la cuixa de xai marcada a talls a la que haurem posat sal i pebre.
Exprimirem 1/2 llimona que barregem amb oli i tirem per sobre de la cuixa. Deixem reposar, menters
escalfem el forn a 200º C . Ficarem dins del forn quan sigui calent quasi 1 hora, tot dependrà del tamany de la cuixa.
Passat aquest temps l'hi donem la volta i afegim uns grills d'all sense pelar, les cebes tallades per la meitat, un tomàquet tallat, una branca de romaní i uns grans de pebre, deixem coure uns 20 minuts mes i tirarem per sobre un got de caldo i una copa de vi.
Les patates les courem al microones amb pell (prèviament punxades) o pelades i fetes al vapor i les afegirem junt amb la cuixa, al mateix temps regarem les patates amb el suc de la safata i jo vaig posar uns xampinyons nets i tallats per la meitat i uns 15 minuts mes al forn. Si cal hi veiem queda molt sec afegirem una mica mes de caldo o aigua. Abans de treure del forn tirarem per sobre una picada d'all i julivert.
Bon profit!!!!!!!!!!!!!
Isabel; Una bona cuixa de xai, la veritat¡¡. Encara que a mí (com a molta gent, em sembla) que m'agrada menjar, un tros de xai, per després acompanyar-lo amb les patates que si troben al voltat i el seu suquet... mmm... deliciós
ResponEliminaSalutacions Isabel¡¡ :O)
Aquesta és una de les meves carns preferides, feta al forn... es menja sense dents, de tan melosa que queda! Té una pinta estupenda, Isabel. Petons!
ResponEliminaUn plat de festa Isabel!!! A mi m'agrada molt el xai al forn o a la brasa.
ResponEliminaPetons.
Un plat excel·lent!!! i quin suquet més bo! hem de trobar-nos un dia ara al juliol, eh? ja faig un coreu! petó
ResponEliminaQuè bo és el xai al forn, i amb aquestes patatetes, mmm! se m'està fent la boca aigua! un petó!
ResponElimina