Un plat que sempre ens ve de gust, tot sigui com amanida o bé acompanyat amb llesques de pa torrat. Un plat saludable que es conserva molt i que el podem congelar.
Per això aprofito quan en faig, per omplir la safata del forn de pebrots i albergínies i alguna ceba.
SOM-HI
Rentar els pebrots i les albergínies, assecar i maquillar amb oli d'oliva.
Menters tant escalfar el forn a uns 200º C. (dalt i baix)
Quan sigui calent, ficar els pebrots, les albergínies i les cebes sobre la safata dins del forn escalfat.
El temps depèn del gruix del pebrot i de la mida.
Quan veiem que es torren les pells del pebrot, amb conte, treure la safata i girar-los.
En total uns 45 minuts. Tancar el forn, deixar refredar una mica i tapar amb un drap de cuina o alumini, per tant es pugui treure bé la pell, quan siguin freds.
Netejar i col·locar amb una safata, amanir amb sal, pebre (al gust), el més important ès que l'oli sigui de qualitat /Verge d'oliva/.
Es conserven molt bé amb un recipient amb l'oli o bé congelats.
El suquet que desprenen els pebrots, jo el colo, guardo i congelo.
Em serveix per quan faig un guisat o una paella.
És tan bona l'escalivada! Sola o només amb unes fulles d'enciam, és tota una delícia! M'agrada molt acompanyada amb formatge feta o formatge de cabra. Per cert, prenc nota de guardar el suquet; sempre havia pensat que era una llàstima llençar-lo. Quina bona pensada! Una abraçada!
ResponEliminaN'haurien de menjar un cop per setmana.
ResponEliminaQuan de temps aguanta a la nevera el pebrot i l'albergínia escalivats?
ResponElimina