LA ALBERGÍNIA
Es una hortalissa d'origen oriental.
Es una hortalissa d'origen oriental.
Te a la seva composició, una gran quantitat d'aigua i poc contingut vitamínic.
Te poc valor calòric i per això es recomanada amb les dietes d'aprimament, cuita o rostida.
Cuinada amb poc greix estimula el fetge.
Es pot enriquir el seu valor nutritiu i calòric , cuinada amb verdures peix, carns, formatges....
No es pot consumir crua.
Te poc valor calòric i per això es recomanada amb les dietes d'aprimament, cuita o rostida.
Cuinada amb poc greix estimula el fetge.
Es pot enriquir el seu valor nutritiu i calòric , cuinada amb verdures peix, carns, formatges....
No es pot consumir crua.
INGREDIENTS
3 albergínies
500 grams de carn picada (vedella i porc)
1 ceba gran
all
tomàquet fregit
2 cullerades de vi blanc
sal i pebre
mantega
4 cullerades de farina
500 ml. de llet
formatge ratllat
oli
nou moscada
ELABORACIÓ
Tallar les albergínies fines i posar-les amb aigua salada, deixar una estona, escorres-les bé i fregir amb poc oli.
Fer un sofreixi't amb la ceba, l'all i el tomàquet, afegir la carn picada i quan sigui cuita, el vi amb una mica d'aigua i una cullerada de farina, deixar espessir i salpebrar.
Fregar el fons de la plata per anar al forn amb una mica de mantega i fer capes amb albergínia, carn picada, albergínia, carn picada, albergínia, alternant, l'ultima ha de ser d'albergínia.
Cobrir amb beixamel feta amb la mantega, la llet , la farina, sal i pebre i una mica de nou moscada,
Cobrir amb beixamel feta amb la mantega, la llet , la farina, sal i pebre i una mica de nou moscada,
tirar per sobre formatge ratllat i gratinar.
Acompanyat amb una amanida es un plat complert.
Acompanyat amb una amanida es un plat complert.
Isabel, quin aspecte més bo, aquesta moussaka. La cuina grega m'agrada moltíssim. I com tu dius al principi, vitamínica i molt sana!! Petonets i bon cap de setmana!
ResponEliminaquina gràcia !! saps que? avui tinc un sopar a casa i a que no saps que faré.....moussaka!! jaja espero que em quedi la meitat de bé que la teva! petonets i bon cap de setmana!
ResponEliminaHummmmmmmmm que bona !! Ara fa temps que no en faig .
ResponEliminaPetons
És un dels meus plats preferits. I perfecte per dur al tupper a la feina. Boníssim!
ResponEliminaQuines ganes de menjar mussaka! La faig semblant, encara que també l'hi poso una capa de patates.
ResponEliminaPetons.
Isabel; Com molt bé deia, Vàzquez Montalban, si Europa tingues una bandera, tindria que portar una alberginia, doncs tots els paisos mediterranis l-ha fan servir molt.
ResponEliminaUn gran plat a base de carns i d-una hortalisa molt i molt bona.
Salutacions Isabel.
M'agradan molt les albergínies i aquesta recepta és de 10!!!
ResponEliminaPetonets
Un plat complet deliciós, ideal pels dies de fred com avui.
ResponEliminaM'has arribat a cor!!! Sóc una enamorada de la cuina grega i la moussaka ja és el meu plat preferit...Quina delícia.
ResponEliminaLa moussaka m'encanta. Feta així és una delícia!
ResponEliminaUna abraçada,
Nani