PANELLETS AMB PINYONS I VARIAT DE PANELLETS
POSTRES TÍPICS DE TOTS SANTS
El fet de posar la recepta dels panellets (postre típic) de la vigília de Tots Sants.
És per si us puc animar a fer-los.
INGREDIENTS
350 grams de farina d'ametlla
250 grams sucre
125 ml. d'aigua
150 grams de pinyons
150 grams d'ametlla laminada o granet
clara d'ou
rovell d'ou
SOM-HI
Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot.
Refredar i afegir la clara d'ou sense batre i barrejar fins que quedi integrada, posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.
Fer boletes amb la massa i mullar amb la clara d'ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les diferents varietats, ametlles, etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, col·locar sobre paper vegetal a la safata del forn calent.
Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual, barrejant els ingredients amb la massa.
Ficar la safata al forn escalfat a 200 °C. uns 7 minuts fins que agafin color.
Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però en refredar-se, agafen cos.
Bon profit i molt bona Castanyada 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POSTRES TÍPICS DE TOTS SANTS
El fet de posar la recepta dels panellets (postre típic) de la vigília de Tots Sants.
És per si us puc animar a fer-los.
INGREDIENTS
350 grams de farina d'ametlla
250 grams sucre
125 ml. d'aigua
150 grams de pinyons
150 grams d'ametlla laminada o granet
clara d'ou
rovell d'ou
SOM-HI
Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot.
Refredar i afegir la clara d'ou sense batre i barrejar fins que quedi integrada, posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.
Fer boletes amb la massa i mullar amb la clara d'ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les diferents varietats, ametlles, etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, col·locar sobre paper vegetal a la safata del forn calent.
Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual, barrejant els ingredients amb la massa.
Ficar la safata al forn escalfat a 200 °C. uns 7 minuts fins que agafin color.
Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però en refredar-se, agafen cos.
Bon profit i molt bona Castanyada 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quin aparador!! Es veuen deliciosos.
ResponEliminaFan molt goig! I quina varietat! Que bonic és veure que mantenim les tradicions.
ResponEliminaPetonets i bona setmana, Isabel
Olga
Quina bona pinta!
Elimina