PANELLETS AMB PINYONS I VARIAT DE PANELLETS
POSTRES TÍPICS DE TOTS SANTS
El fet de posar la recepta dels panellets (postre típic) de la vigília de Tots Sants.
És per si us puc animar a fer-los.
INGREDIENTS
350 grams de farina d'ametlla
250 grams sucre
125 ml. d'aigua
150 grams de pinyons
150 grams d'ametlla laminada o granet
clara d'ou
rovell d'ou
SOM-HI
Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot.
Refredar i afegir la clara d'ou sense batre i barrejar fins que quedi integrada, posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.
Fer boletes amb la massa i mullar amb la clara d'ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les diferents varietats, ametlles, etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, col·locar sobre paper vegetal a la safata del forn calent.
Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual, barrejant els ingredients amb la massa.
Ficar la safata al forn escalfat a 200 °C. uns 7 minuts fins que agafin color.
Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però en refredar-se, agafen cos.
Bon profit i molt bona Castanyada 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
El fet de posar la recepta dels panellets (postre típic) de la vigília de Tots Sants.
És per si us puc animar a fer-los.
INGREDIENTS
350 grams de farina d'ametlla
250 grams sucre
125 ml. d'aigua
150 grams de pinyons
150 grams d'ametlla laminada o granet
clara d'ou
rovell d'ou
SOM-HI
Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot.
Refredar i afegir la clara d'ou sense batre i barrejar fins que quedi integrada, posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.
Fer boletes amb la massa i mullar amb la clara d'ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les diferents varietats, ametlles, etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, col·locar sobre paper vegetal a la safata del forn calent.
Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual, barrejant els ingredients amb la massa.
Ficar la safata al forn escalfat a 200 °C. uns 7 minuts fins que agafin color.
Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però en refredar-se, agafen cos.
Bon profit i molt bona Castanyada 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quin aparador!! Es veuen deliciosos.
ResponEliminaFan molt goig! I quina varietat! Que bonic és veure que mantenim les tradicions.
ResponEliminaPetonets i bona setmana, Isabel
Olga
Quina bona pinta!
Elimina