Alguns blogs ens hem unit, per tercer any consecutiu, al Gran Recapte d'Aliments a Catalunya.
La
meva proposta al blog és:."ARRÒS AMB VERDURES" .Cal recordar que el que el que s'ha d'emprar a la recepta és
el producte sec, enllaunats, olis, llegums, conserves, pastes. jo ho he
completat amb un producte fresc "verdures"
Blocs Contra la Fam és un esdevenivent nascut a Facebook per promoure el Gran Recapte 2013 que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 29 i 30 de novembre de 2013.
INGREDIENTS
350 grams de d'arròs
1 porro
5 alls tendres
1/2 pebrot vermell
2 carxofes
1 grapat de pèsols
2 tomàquets madurs
1 l.de caldo de verdures o aigua
sal i oli
SOM-HI
Netejar les verdures.
Fem el sofregit amb una paella amb oli, el porro, el pebrot i els alls tendres, tot tallat petit.
Passats uns minuts afegir les carxofes tallades i quan siguin quasi cuites afegir els tomàquets ratllats.
Quan el tomàquet s'hagi cuit afegiu l'arròs i ho remeneu.
Tireu el caldo de verdures calent o l'aigua i afegiu un grapat de pèsols.
Rectifiqueu de sal i deixeu-ho bullir uns 12 minuts aproximadament.
Si fem i afegim els bunyols ficar los una mica abans de tancar el foc.
Deixar reposar 5 minuts i servir.
per els bunyols "optatiu"
200 grams de carbassa ja neta
1 ou
3 cullerades de farina
1 cullereta de llevat Royal
sal i oli
per fer els bunyols
Poseu la carbassa cuita amb un bol i aixafeu-la, afegir l'ou batut, la farina amb el llevat i salar.
Deixeu reposar i fregir amb oli calent.
Posar sobre paper absorbent.
Es poden servir amb l'arròs o separats.
350 grams de d'arròs
1 porro
5 alls tendres
1/2 pebrot vermell
2 carxofes
1 grapat de pèsols
2 tomàquets madurs
1 l.de caldo de verdures o aigua
sal i oli
SOM-HI
Netejar les verdures.
Fem el sofregit amb una paella amb oli, el porro, el pebrot i els alls tendres, tot tallat petit.
Passats uns minuts afegir les carxofes tallades i quan siguin quasi cuites afegir els tomàquets ratllats.
Quan el tomàquet s'hagi cuit afegiu l'arròs i ho remeneu.
Tireu el caldo de verdures calent o l'aigua i afegiu un grapat de pèsols.
Rectifiqueu de sal i deixeu-ho bullir uns 12 minuts aproximadament.
Si fem i afegim els bunyols ficar los una mica abans de tancar el foc.
Deixar reposar 5 minuts i servir.
per els bunyols "optatiu"
200 grams de carbassa ja neta
1 ou
3 cullerades de farina
1 cullereta de llevat Royal
sal i oli
per fer els bunyols
Poseu la carbassa cuita amb un bol i aixafeu-la, afegir l'ou batut, la farina amb el llevat i salar.
Deixeu reposar i fregir amb oli calent.
Posar sobre paper absorbent.
Es poden servir amb l'arròs o separats.
Ja ho crec que m'agrada aquest arròs i encara més amb aquest bunyols que has fet.
ResponEliminaPetons.
Boníssim, barat i amb els bunyols, super original.
ResponEliminaEntre tots aconseguirem superar el repte de les 3000 tones d'aliments!
oh, quina bona proposta, Isabel! La carbassa és un ingredient econòmic i, amb una mica d'imaginació, podem fer-ne menges tan bones com aquests bunyols! Acompanyats amb l'arròs ja tenim un plat ben complert i nutritiu. Petons!
ResponEliminaMOlt bona proposta. UN arròs ecònomic i ben bó .
ResponEliminaPetons
A casa em menjat més d´una vegada l'arròs amb verdures que és l´original de la pagesia valenciana malgrat les floritures que es fan avui en dia. I els bunyolets....de rechupete!
ResponElimina