La iaia Maria, feia unes favetes mol senzilles, i a mi que no m'agraden les faves, la seva recepte es de l' única manera que les menjo amb molt de gust.
Per això els i posat aquest nom. Es un plat que per tradició, les cuina sempre en Carles (el seu fill)INGREDIENTS
2 quilos de faves tendres (no massa fetes)
1 seva gran o 2 mitjanes
1 grill d'all o un all tendre
cansalada viada tallada molt fina
4 o 5 fulles de menta
sal i pebre
oli
SOM-HI
Triar les faves, una vegada triades les reservem.
Pelar i tallar la seva petita i el grill d'all.
Posar amb una paella o millor si tenim cassola de fang, una mica d'oli posar la seva tallada i deixar que quedi una mica transparent, incorporar les faves i donar un parell de voltes, afegir la cansalada tallada a trossos petits, salpebrar, baixar la temperatura de cocció i tapar, de tant en tant remenar i si fa falta esquitxar amb unes gotetes d'aigua.
Depèn de lo tendre que siguin les favetes i controlant que no es cremin, de 20 a 25 minuts, les faves seran cuites.
Servir i amanir amb una mica d'oli de menta i decorar amb una fulleta.
per l'oli de menta
Omplir un cassó petit amb oli d'oliva i escalfar (entibiar), fora del foc, ficar unes fulles de menta, deixar macerar unes hores i us quedarà un oli perfumat, que serveix per adobar amanides.
mmm! Faves... boníssimes!
ResponEliminaMolt bona recepta !! Es motl semblant a la manera que jo les faig .....
ResponEliminaAra es l'epoca i s'ha d'aprofitar que desseguida han desaparagut.
petons
Matilde
ResponEliminaIsabel són boníssimes, com tot el que ens vas ensenyant.
Mooolts petons
si són les de la iaia segur que són boníssimes"!!! petonets guapa
ResponEliminaA mí si que m'agraden les faves i aquestes les haig de provar!!!
ResponEliminaPetonets
Isabel; Com molt bé diu la Judith, si són de la iaia de ben segur que són boníssimes¡¡
ResponEliminaSalutacions Isabel¡¡ :O) :O) :O)