El llegum que mes ens agrada son els fesols de Santa Pau, per la suavitat del seu sabor
i perquè es desfan a la boca.
Quasi sempre que anem a La Garrotxa, en comprem.
INGREDIENTS:
300 grams de fesols
250 grams de rovellons
cansalada viada (tallada fina)
grills d'all
julivert
sal
oli d'oliva verge
llorer
SOM-MI
Posar a remull els fesols tota una nit, coure'ls amb aigua freda i una fulla de llorer amb un bon raig d'oli. Quan arrenqui el bull, espantar la cocció amb aigua freda, que cobreixi el llegum 2 dits d'aigua afegir-hi sal i deixar coure a foc lent, de hora a hora i quart. Escorrels.
També es pot comprar el llegum cuit o envasat amb pots de vidre. Però no te color si els coem a casa.
Salem els rovellons i saltegem amb una paella amb força oli. A mitja cocció afegim la cansalada, perquè quedi cruixent i quan estigui quasi fet, tirem l'all i julivert picat. El oli agafarà el gust dels rovellons i del all i julivert, que ens servirà per amanir els fesols.
Quan ho servim tirar sobre els rovellons, una mica mes de all i julivert picat.
Isabel, pero que receta más rica y que pinta tienen los rovellons.
ResponEliminaPetons.
Tan de bo la tradició no es perdi mai, tampoc a la cuina, per a poder gaudir d'aquests plats tan bons, Isabel. Quin plat més bo!!!
ResponEliminaFan molt bona cara aquest fesols i amb els rovellons són de temporada total!! Jo fa uns tres anys de llegums en menjava ben poques però mica en mica me'n vaig fent més fan! T'han quedat fantàstics!
ResponEliminaQuin plat més bo!!! i cous tu els fessols! això té mèrit!!! petons!
ResponEliminaIsabel; Caramb Isabel aquest plat tant espectacular,tant pot servir,per esmorzar -boletaires, caçadors...- per dinar -per els que no són boletaires ni caçadors- per sopar,-Isabeper reunir als boletaires i caçadors tots junts- és a dir, per a tothom.
ResponEliminaQue vagi de gust Isabel¡¡
Salutacions¡¡ :o)
Acabo de tornar de passar un parell de dies per la zona i ens n'hem fet un tip, com n'arriben a ser de bones!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Els fesols de Santa Pau m'agraden molt. On compro els llegums sempre en tenen. I com bé dius: no tenen color si els cous a casa.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Hummm!!! aixo diu : Comemeeee!!! jajaja felicitats !!! te molt bona pinta!!!.
ResponEliminaun plato tremendo de bueno,me encanta la combinación
ResponEliminapeto
Plato muy rico y sabroso !!
ResponEliminaBesos
Joan i Sara