Seguin la línia de les cosses fredes al estiu, aquí teniu un entrant típic grec.
Molt refrescant
Pelar i ratllar el cogombres.
Escorra'l bé, posant sobre el colador un drap de cuina fi i net i cobrir-lo.
Premsar amb força, per escorra l'aigua del cogombre.
Col·locar amb un bol i barrejar amb el iogurt, sal pebrar a gust i afegir 1 cullerada d'oli amb unes gotes de llimona i les fulles de menta picada.
Tapar i deixar al frigorífic unes 2 hores mínim.
Servir amb pa de pita o torrades.
Es pot afegir també all picat (jo no hi poso).
Molt refrescant
INGREDIENTS:
- 2 iogurts grecs
- 2 cogombres
- suc de llimona
- sal i pebre
- menta fresca
- oli d'oliva
- torrades o pa de pita
Pelar i ratllar el cogombres.
Escorra'l bé, posant sobre el colador un drap de cuina fi i net i cobrir-lo.
Premsar amb força, per escorra l'aigua del cogombre.
Col·locar amb un bol i barrejar amb el iogurt, sal pebrar a gust i afegir 1 cullerada d'oli amb unes gotes de llimona i les fulles de menta picada.
Tapar i deixar al frigorífic unes 2 hores mínim.
Servir amb pa de pita o torrades.
Es pot afegir també all picat (jo no hi poso).
sempre m'ha fet un "noséquè" barrejar el iogurt amb pebre, llimona...però crec que algún dia ho provaré. L'aspecte del teu plat és molt esponjós!A reveure Isabel.El nom del plat és guapíssim!
ResponEliminaaquesta salsa és la meva preferida; esclar que a mi en general no m'agraden gaire les salses, pero la cuina grega m'encanta i la "salsiki" que li dic jo, és refrescant i boníssima
ResponEliminaHola Fresh Coco:
ResponEliminaM'alegra que tzatxiki, t'agradi.
Tasta-la amb pa de pita.
M'agradat molt la de "salsiki"......
Hola Isabel,
ResponEliminaAcabo de passejar pel teu blog, m'agrada molt, i efectivament el tzatziki és igual que el meu. Nosaltres estavem a Grècia i vam anar interpretant el que portava pel gust, i ens ho vam mig inventar, així que ho vam endevinar bastant.
Ja t'he posat als blogs que llegeixo regularment, així que ja t'aniré seguint!
Fins aviat!