El llibre
" El temps de les Cireres" de Montserrat Roig va ser premi "Sant Jordi 1976"
INGREDIENTS
Cireres
100 ml. d'oli
100 gr. de sucre
100 ml. de llet
50 cl. d'anís
25 gr. de llevat fresc
1/2 sobre de llevat Royal
Farina /la que admeti)
Sucre per ficar a sobre de la coca
Oli d'oliva per ficar sobre de la coca
SOM-HI
En un recipient barrejar tots els ingredients excepte la farina, que l'anirem tirant a poc a poc, fins que la pasta no se'ns enganxi a les mans.
La deixem reposar tapada amb un drap, fins que dobli el volum (aproximadament
1 hora).
Agafarem la safata del forn i sobreposem un paper vegetal, ficarem la pasta i l'aplanarem molt deixant una vora d'un dit.
Per sobre posarem les cireres (amb o sense pinyol), si són amb pinyol els hi farem un tall,
perquè deixi anar una mica de suc.
Per acabar, ficarem bastant de sucre per sobre i un rajolí d'oli i ho posarem al forn ja calent a uns 180 º uns 20 minuts.
Deixar refredar i a gaudir.
Mmmmmm...la coca de cireres és de les coques més bones que es fan!
ResponEliminaPetonets,
Olga