La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 27 d’octubre de 2010

ENCANTERIS DE TARDOR



















Surtir al bosc amb un cistell de vímet i tornarlo a casa ple de bolets.
Surtir al bosc i gaudir del magnífics colors vermells i ocres de les fulles.

Surtir, mirar al cel i veure que el seu color es de un blau impol·lut.

Menjar una crema de carbassa calenta.

Poder menjar un pastís de moniato sense cap mena de perjudici.

Assaborir uns panellets i unes castanyes amb una copeta de mistela.



CREMA DE CARBASSA

INGREDIENTS:

  • 750 grams de carbassa

  • 1 ceba

  • 2 grill d'all

  • 1 patata

  • sal

  • pebre

  • oli

  • 1l. de brou vegetal o aigua

  • llavors de carbassa torrades

PREPARACIÓ:

Posar l'oli a la cassola i poxar la ceba tallada i els grill d'all.

Quan la ceba sigui poxada afegir la carbassa tallada a daus i la patata, remoure i seguidament, afegir el brou o l'aigua i coure. Quan arrenqui el bull uns 15 minuts aproximada ment.

Escorrem i triturem i poc a poc afegir el brou de la ebullició, fins a trobar la textura desitjada.

Rectificar de sal i al centre del plat tirar llavors de carbassa torrades.

Si es prefereix sal de pernil o formatge ratllat.

Les pipes de carbassa pelades es troben a les Dietètiques
El pastis de moniato i la massa per fer els panellets, les trobare-ho al blog.

7 comentaris:

  1. Mmm...que bona la sopa de carbassa, no l'he provat mai amb les llavors torradetes, ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  2. En aquest plat tan ben guarnit amb els fruits de tardor, també podríem posar les ametlles. Com faríem sinó els panellets?
    La crema de carbassa sempre va bé. A mi m'encanta calenta, però a casa hi ha qui la vol freda. Per això la faig durant tot l'any, no només ara.

    ResponElimina
  3. M'agrada la tardor... sortir al bosc i tornar carregada no només de bolets, si no de castanyes, de cireres de pastor, de raïm, d'ametlles, de figues...
    La crema de carbassa és de les meves preferides, calentona a l'hivern es posa divinament!

    ResponElimina
  4. Tot i que a mi m'agrada més l'estiu, reconec que la tardor té unes olors, uns fruits i una màgia especial que val la pena aprofitar.Aquesta cremeta és boníssima i amb les llavors una delícia!. Quin blog més xulo!,aquest fons és molt atractiu, convida a seure a taula a tastar els plats que hi poses!molt ben pensat.Un petonarro!

    ResponElimina
  5. M'ÀNGELS, jo també la faig amb cruixent de pernil i lo que ting per casa,a casa la menjem tot l'any, freda i calenta.
    El contrast amb el torrat de les llavors es bó.
    MARGARIDA i GEMMA: Teni-ho raó, la tardor dona mol de si.
    Però la foto va ser d'emergencia amb lo que tenía a casa.
    MERCÈ: Com post endevinar el canvi, es obra de les artistasses.
    Petons!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. La tardor es l'època de l'any que més m'agrada. El clima i per descomptat els productes que ens deixa la terra hi contribueixen. Aquest cistell és un tresor. Ah! i la crema de carbassa: sensacional!!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Caram. Quina boletada! Quina llàstima no haver-hi estat, per menjar-me'ls. Ets la millor. Muaaaaaaaaa…

    ResponElimina