La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 21 d’octubre de 2010

PASTIS 37 ANIVERSARI BARBARA



INGREDIENTS:

  • 300 grams de farina
  • 200 grams de sucre
  • 3 ous
  • 30 grams de cacau amarg
  • 30 grams de cola-cao (nesquik)
  • 1/2 got d'oli gira sol
  • 1 got de llet
  • raspadura de llimona
  • 1 sobre de llevat Royal
PER LA COBERTURA
  • 100 ml. de nata
  • 80 grams de xocolata negre
  • 1 cullareta mitjana de mel
  • 35 grams de mantega

PREPARACIÓ:

Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi cremós, afegir l'oli i la llet amb una mica de raspadura de llimona i a continuació i amb compte, les clares semi muntades.

Barregem la farina amb el llevat i el cacau amb la xocolata i tamissem sobre la mescla anterior i anem batem poc a poc.

Omplim el motllo, amb aquest cas de silicona (prèviament el passem per sota la aixeta i espolsem, la resta d'aigua) es perquè no s'enganxi i l'introduïm al forn pre escalfat a 200º a dalt i baix. Al moment de ficar-lo baixem la temperatura a 180º. de 40 a 50 minuts, depenen del forn. Comprovar sigui cuit.

Preparem a cobertura del pastis, posant amb un cassó la nata i quan comenci a bullir, apartem del foc i tirem sobre la xocolata a trocets. Quan sigui tot mesclat afegir la mel i la mantega a temperatura ambient, fins que quedi una crema que tirarem sobre el pastis que tenim sobre una reixeta. Aquesta cobertura, no amb recordo si la vaig treure de la Mercè o de la Gemma (gracies)

Deixem refredar, desmotllem i cobrim amb la cobertura de xocolata.

El acabat cadascú el que vulgui. Vaig posar confeti de la Vahiné

3 comentaris:

  1. T'ha quedat molt divertit, amb la forma d'estrella i el confeti de colors... i de xocolata, mmm.... el millor per celebrar un aniversari com es mereix!

    ResponElimina
  2. Òstia, no es podia veure més gran l'edat???
    JEJEJEJE

    Certifico que estava boníiiiissssssim.

    ResponElimina
  3. ONDIA,se m'havia passat!..MOLTES FELICITATS A LA BARBARA!i que no es queixi que 37 anys no són res!...Un pastís fantàstic que segur agrada a tothom!, la cobertura la vaig treure de la gemma i l'he utilitzat un munt de cops.El motlle d'estrelleta veig que ja li has donat ús,eh? queda molt bonic.Una abraçada mami de la criatura!

    ResponElimina