INGREDIENTS:
- 300 grams de farina
- 200 grams de sucre
- 3 ous
- 30 grams de cacau amarg
- 30 grams de cola-cao (nesquik)
- 1/2 got d'oli gira sol
- 1 got de llet
- raspadura de llimona
- 1 sobre de llevat Royal
- 100 ml. de nata
- 80 grams de xocolata negre
- 1 cullareta mitjana de mel
- 35 grams de mantega
PREPARACIÓ:
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi cremós, afegir l'oli i la llet amb una mica de raspadura de llimona i a continuació i amb compte, les clares semi muntades.
Barregem la farina amb el llevat i el cacau amb la xocolata i tamissem sobre la mescla anterior i anem batem poc a poc.
Omplim el motllo, amb aquest cas de silicona (prèviament el passem per sota la aixeta i espolsem, la resta d'aigua) es perquè no s'enganxi i l'introduïm al forn pre escalfat a 200º a dalt i baix. Al moment de ficar-lo baixem la temperatura a 180º. de 40 a 50 minuts, depenen del forn. Comprovar sigui cuit.
Preparem a cobertura del pastis, posant amb un cassó la nata i quan comenci a bullir, apartem del foc i tirem sobre la xocolata a trocets. Quan sigui tot mesclat afegir la mel i la mantega a temperatura ambient, fins que quedi una crema que tirarem sobre el pastis que tenim sobre una reixeta. Aquesta cobertura, no amb recordo si la vaig treure de la Mercè o de la Gemma (gracies)
Deixem refredar, desmotllem i cobrim amb la cobertura de xocolata.
El acabat cadascú el que vulgui. Vaig posar confeti de la Vahiné
T'ha quedat molt divertit, amb la forma d'estrella i el confeti de colors... i de xocolata, mmm.... el millor per celebrar un aniversari com es mereix!
ResponEliminaÒstia, no es podia veure més gran l'edat???
ResponEliminaJEJEJEJE
Certifico que estava boníiiiissssssim.
ONDIA,se m'havia passat!..MOLTES FELICITATS A LA BARBARA!i que no es queixi que 37 anys no són res!...Un pastís fantàstic que segur agrada a tothom!, la cobertura la vaig treure de la gemma i l'he utilitzat un munt de cops.El motlle d'estrelleta veig que ja li has donat ús,eh? queda molt bonic.Una abraçada mami de la criatura!
ResponElimina