La melmelada d'albergínia, es mol adient, per omplir tarteletes per aperitiu amb crema de formatge.
INGREDIENTS:
Netejar les albergínies i tallar a daus, posar a remull amb aigua i sal, durant uns minuts, per tant de treure l'amargor.
Rentar i escorre-les, posar amb una cassola amb una mica d'aigua fins que siguin cuites, escórrer-les i passar per la batedora per fer puré.
Posar a la cassola, el suc de la llimona, el sucre, la pell de llimona i la canyella. Quan comenci a bullir afegir el puré i deixar coure a foc mitja una ½ hora aproximada ment.
Retirat del foc treure la pell de llimona i la branca de canyella. Omplir els pots de vidre escaldats , procurar quedin plens. Posar cap avall i deixar refredar, per que facin el buit.
Posar una etiqueta amb la data.
INGREDIENTS:
- 3 albergínies
- la meitat del pes de sucre
- 1 llimona suc
- aigua
- sal
- canyella
Netejar les albergínies i tallar a daus, posar a remull amb aigua i sal, durant uns minuts, per tant de treure l'amargor.
Rentar i escorre-les, posar amb una cassola amb una mica d'aigua fins que siguin cuites, escórrer-les i passar per la batedora per fer puré.
Posar a la cassola, el suc de la llimona, el sucre, la pell de llimona i la canyella. Quan comenci a bullir afegir el puré i deixar coure a foc mitja una ½ hora aproximada ment.
Retirat del foc treure la pell de llimona i la branca de canyella. Omplir els pots de vidre escaldats , procurar quedin plens. Posar cap avall i deixar refredar, per que facin el buit.
Posar una etiqueta amb la data.
Ha de ser molt bona i, com dius, combinar molt bé amb formatge.
ResponEliminaIsabel, mai havia vist una melmelada d'albergínia. Mira que no sóc molt amiga de les albergínies però m'he quedat amb ganes de tastar-la!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al memòries!
Petonets.
Quina melmelada més original, la provaré!
ResponEliminaHola Isabel,
ResponEliminaQuè original. Mai havia vist una melmelada d'alberginia. Haurem de fer-la! PEtons
Mai he tastat una melmelada d'albergínia. I em costa una mica imaginar-me-la en la torrada del matí... Però en prenc nota que ara quan comencin a venir les albergínies d'aquí (tendres i bones), segur que m'animo a fer-la!
ResponEliminaPetons
Ostres, aquí m'has deixat bocabadada! D'albergínies? Això sí que no ho havia sentit pas mai! Segur que és boníssima!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ideal per fer una tapeta salada...
ResponEliminaMolt original.
Petonets
d'alberginia?? el primer cop que la veig! ha d'estar boníssima!!! per fer aperitius ha de ser la bomba!!! Moltíssimes gràcies per participar. ah! i no demanis disculpes pel retard! si el proper cop et retrases una setmana, t'enllaçarem igual!!!!! ;) petonets
ResponEliminaLa veritat és que no se m'hagués acudit mai de fer melmelada d'albergínia. Què original i em sembla que també ha d'estar increïble. A mi m'agrada molt fer soparets amb els amics i provar diferents tapes, montaditos... I em sembla que amb això els sorprendré.
ResponEliminaQuan em surtin les albergínies a l'hort ja tinc feina a fer.
Petons
Isabel, t´has lluÏt, eh! La font d´inspiració ha estat el viatge?...
ResponEliminaEm ve salivera pensar en un montadito amb aquesta melmelada uf!
Boníssima, Isabel!!! jo la vaig fer una nadal pels aperitius i ens va encantar a tots!
ResponEliminaPetonets
A casa n'he fet més d'un cop i sempre té molt èxit. La gent que en menja primer es sorprèn i fa cara rara, però quan la tasten canvien d'opinió al moment. És boníssima, oi? :)
ResponEliminaAquesta melmelada m´anirà força bé, per afrofitar les alberginies de l´hort del pare, serà una delicia prendre-la amb formatge.... Ohhhhhhhhhh!!!!!! Que bona...... Em faig seguidora el teu blog. Petons,
ResponEliminaesta per xuparse els dits esta vonisima la repetire mes de100 cops la opinio de la que els han provat si si si si
EliminaM'alegra que t'agradi, intento fer receptes del dia a dia senzilles i fàcils d'el·laborar.
EliminaGràcies per visitar el meu blog.
ISABEL
quanta llimona? quanta aigua?a foc lent oi? trobo que és una mica confusa per les mesures, pots afegir-les? gràcies
ResponEliminaHola com pots veure he rectificat, espero que et quedi mes clar.
EliminaGràcies per visitar el meu blog.
Les albergínies amb pell o sense?
ResponElimina