Aquesta es una recepta d'un postre típic d'Alemanya i Àustria.
INGREDIENTS:
PREPARACIÓ:
Posar les passes a remull amb el vi.
Pelar i tallar les pomes i posar amb una cassola o paella amb la mantega i unes gotes de suc de llimona, coure a foc lent i a mitja cocció afegir el sucre ( uns 10 minuts aproximada ment).
Quan siguin cuites condimentar amb la canyella amb pols i afegir una mica de ratlladura de llimona, l'ametlla, les nous trossejades, i les passes semi escorregudes.
Enfarinar i estirar la massa de pasta de full, punyar la i colo car sobre un drap de cuina enfarinat, sobre un mantell de silicona o sobre paper per anar al forn. Si ho fem amb pasta philo, pintar amb mantega entre full i full 4 o 5 fulls.
Posar el farcit amb un costat de la massa i amb l'ajut del paper, mantell o drap de cuina enrotllar i segellar.
Pintar amb ou batut i al forn calent a 180 º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi daurat.
També es pot fer la massa, però es mes ràpid fer-la amb full o philo.
Servir tebi o fred, sempre es un èxit.
INGREDIENTS:
- 1 massa de pasta de full o 5 fulls de pasta philo
- 4 pomes tipus Reineta
- 100 grams de mantega
- 120 grams de sucre
- 1 ou
- canyella en pols (2 culleretes)
- 1 llimona
- 4o grams de passes
- 100 grams ametlla molta
- 3 o 4 nous
- 1 copa de Mistela o Moscatell
- sucre molt
PREPARACIÓ:
Posar les passes a remull amb el vi.
Pelar i tallar les pomes i posar amb una cassola o paella amb la mantega i unes gotes de suc de llimona, coure a foc lent i a mitja cocció afegir el sucre ( uns 10 minuts aproximada ment).
Quan siguin cuites condimentar amb la canyella amb pols i afegir una mica de ratlladura de llimona, l'ametlla, les nous trossejades, i les passes semi escorregudes.
Enfarinar i estirar la massa de pasta de full, punyar la i colo car sobre un drap de cuina enfarinat, sobre un mantell de silicona o sobre paper per anar al forn. Si ho fem amb pasta philo, pintar amb mantega entre full i full 4 o 5 fulls.
Posar el farcit amb un costat de la massa i amb l'ajut del paper, mantell o drap de cuina enrotllar i segellar.
Pintar amb ou batut i al forn calent a 180 º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi daurat.
També es pot fer la massa, però es mes ràpid fer-la amb full o philo.
Servir tebi o fred, sempre es un èxit.
Segur que si el faig a casa agradarà a l'Albert principalment,jo un bocí petitó, però és un postre tradicional que algun dia caurà!Una abraçada.
ResponEliminaque maco t'ha quedat!!! ha d'estar bonísssssim!!! molts petonets guapa
ResponEliminaEm recorda el viatge a Praga cada dia per postres Strudel amb nata i acompanyat de crema anglesa...mmmmm!!! Aquesta recepta també l ´he feta en el curs de pastisseria.
ResponEliminaMolt bo i ben maco!!!!
ResponEliminaPetonets
Un dels meus pastissos preferits.
ResponEliminaAlba
eltallerdecuina
molt bo i maco
ResponEliminapeto
miquel
Quina bona pinta. Tinc un nebot estudiant a Studgard i quan vingui, li faré.
ResponEliminaPetonets.
Els pastissos de pomes ens encanten i aquest strudel ens fa venir salivera. L'haurem de fer aviat per a solucionar-lo.
ResponEliminaOh! Que bonic Isabel!! I que bo que és!
ResponEliminaPetonets!
Uuuummmm,
ResponEliminatengo yo ganas de elaborar esta receta.
Con tu permiso me la llevo.
Gracias por compartir.
Un daludo.
Isabel, ara m'hi poso a fer-lo, ja et diré si n'he sabut prou o no. Gràcies!
ResponElimina