La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 5 de juny del 2011

STRUDEL













Aquesta es una recepta d'un postre típic d'Alemanya i Àustria.


INGREDIENTS:
  • 1 massa de pasta de full o 5 fulls de pasta philo
  • 4 pomes tipus Reineta

  • 100 grams de mantega
  • 120 grams de sucre

  • 1 ou
  • canyella en pols (2 culleretes)
  • 1 llimona
  • 4o grams de passes
  • 100 grams ametlla molta
  • 3 o 4 nous
  • 1 copa de Mistela o Moscatell
  • sucre molt

PREPARACIÓ:

Posar les passes a remull amb el vi.
Pelar i tallar les pomes i posar amb una cassola o paella amb la mantega i unes gotes de suc de llimona, coure a foc lent i a mitja cocció afegir el sucre ( uns 10 minuts aproximada ment).
Quan siguin cuites condimentar amb la canyella amb pols i afegir una mica de ratlladura de llimona, l'ametlla, les nous trossejades, i les passes semi escorregudes.

Enfarinar i estirar la massa de pasta de full, punyar la i colo car sobre un drap de cuina enfarinat, sobre un mantell de silicona o sobre paper per anar al forn. Si ho fem amb pasta philo, pintar amb mantega entre full i full 4 o 5 fulls.

Posar el farcit amb un costat de la massa i amb l'ajut del paper, mantell o drap de cuina enrotllar i segellar.

Pintar amb ou batut i al forn calent a 180 º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi daurat.

També es pot fer la massa, però es mes ràpid fer-la amb full o philo.

Servir tebi o fred, sempre es un èxit.

11 comentaris:

  1. Segur que si el faig a casa agradarà a l'Albert principalment,jo un bocí petitó, però és un postre tradicional que algun dia caurà!Una abraçada.

    ResponElimina
  2. que maco t'ha quedat!!! ha d'estar bonísssssim!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  3. Em recorda el viatge a Praga cada dia per postres Strudel amb nata i acompanyat de crema anglesa...mmmmm!!! Aquesta recepta també l ´he feta en el curs de pastisseria.

    ResponElimina
  4. Un dels meus pastissos preferits.

    Alba
    eltallerdecuina

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta. Tinc un nebot estudiant a Studgard i quan vingui, li faré.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Els pastissos de pomes ens encanten i aquest strudel ens fa venir salivera. L'haurem de fer aviat per a solucionar-lo.

    ResponElimina
  7. Oh! Que bonic Isabel!! I que bo que és!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. Uuuummmm,
    tengo yo ganas de elaborar esta receta.
    Con tu permiso me la llevo.

    Gracias por compartir.
    Un daludo.

    ResponElimina
  9. Isabel, ara m'hi poso a fer-lo, ja et diré si n'he sabut prou o no. Gràcies!

    ResponElimina