INGREDIENTS:
- 2 calamars grans
- 300 grams de carn (vedella i porc) picada
- 2 cebes
- 2 grills d'all
- tomàquet
- un grapat de pinyons
- 1/2 got de vi blanc
- 6 olives farcides
- 1 ou
- sal i pebre
- farina
- oli
- gambetes (opcional)
Netejar els calamars, ( la peixatera també ho farà si li demane-ho), treure el tel i rentar bé, reservar les potes i les ales del calamar.
Picar una ceba petita i sofregir juntament amb un grill d'all, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes, salpebrar i coure a foc lent (sense preses), afegir quan falti una mica unes olives picades i un ou batut, remoure'l tot fins que qualli l'ou.
Agafar el tubs de calamar i farcir amb la barreja anterior, cosir o sella l'obertura del calamar amb un escuradents, arrebossar amb una mica de farina i posar a la cassola amb oli per enrossir. Reservar.
Tallar la ceba i posar a la paella amb d'oli, quan comenci a agafar color, afegir l'all picadet amb una mica de julivert, posar el tomàquet ratllat, sofregir a foc lent i afegir el vi blanc i els calamars i deixar fer la xup xup. Si tenim poc suc, afegim una mica de caldo de peix o una mica d'aigua amb una picadeta d'ametlles. Rectificar de sal i pebre (si agrada una mica picant afegir un bitxo).
Quan es fred, tallar i tornar a escalfar abans de servir.
Aquest plat es ideal per preparar-lo la vigília, ja que reposat es mes bo.
Si que es veritat que es un plat mes bo fer del dia abans. Fa molt bona pinta...
ResponEliminaPetonets.
Hola Isabel,
ResponEliminaés un plat que m'encanta..però sempre em fa mandra posar-m'hi! A veure si m'animo i agafo la teva recepta!
Petons
ostresssss quin plat i ara mateix m'has donat el meu dinar,que be,ara l'apunto,petonsssssss
ResponEliminaIsabel,
ResponEliminaQuin bé de Déu de calamars. Quina gana m'ha entrat de cop i volta.
Una abraçada
Són molt bons. T' agafo la idea de tallar-los a rodanxes abans de servir-los.
ResponEliminaQue bons nena! mai els he farcit de carn, així que em guardo la teva recepta! petonets
ResponEliminaA casa triomfen! Nosaltres els farcim amb sobrassada...
ResponEliminaProvarem aquests!
Petonets!
Una bona llesca de pa i a disfrutar! :)
ResponEliminaFa molt temps que no menjo uns calamars farcits, me n'has fet venir unes ganes...
ResponEliminaIsabel; Tens raó Teresa, reposat està molt més bo... però quant el veus tant tentedor i amb aquesta bona preséncia i tant ben col.locat, et dónen unes ganes de fer-hi una tast...
ResponEliminaBoníssims Teresa. Que vagi de gust. :-D
Si no os he contestat, es perquè el blog torna a fer el tonto......
ResponEliminaPetons i gràcies
m'encanten els calamars farcits, però jo no els tallo mai per servir-los. m'agrada l'idea!
ResponEliminaI realment tens raó, reposadets, d'un dia per l'altre són més bons.
PTNTS
Dolça