La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 28 de juny de 2011

CALAMARS FARCITS



INGREDIENTS:

  • 2 calamars grans
  • 300 grams de carn (vedella i porc) picada
  • 2 cebes
  • 2 grills d'all
  • tomàquet
  • un grapat de pinyons
  • 1/2 got de vi blanc
  • 6 olives farcides
  • 1 ou
  • sal i pebre
  • farina
  • oli
  • gambetes (opcional)
PREPARACIÓ:

Netejar els calamars, ( la peixatera també ho farà si li demane-ho), treure el tel i rentar bé, reservar les potes i les ales del calamar.

Picar una ceba petita i sofregir juntament amb un grill d'all, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes, salpebrar i coure a foc lent (sense preses), afegir quan falti una mica unes olives picades i un ou batut, remoure'l tot fins que qualli l'ou.

Agafar el tubs de calamar i farcir amb la barreja anterior, cosir o sella l'obertura del calamar amb un escuradents, arrebossar amb una mica de farina i posar a la cassola amb oli per enrossir. Reservar.

Tallar la ceba i posar a la paella amb d'oli, quan comenci a agafar color, afegir l'all picadet amb una mica de julivert, posar el tomàquet ratllat, sofregir a foc lent i afegir el vi blanc i els calamars i deixar fer la xup xup. Si tenim poc suc, afegim una mica de caldo de peix o una mica d'aigua amb una picadeta d'ametlles. Rectificar de sal i pebre (si agrada una mica picant afegir un bitxo).

Quan es fred, tallar i tornar a escalfar abans de servir.


Aquest plat es ideal per preparar-lo la vigília, ja que reposat es mes bo.


12 comentaris:

  1. Si que es veritat que es un plat mes bo fer del dia abans. Fa molt bona pinta...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Hola Isabel,
    és un plat que m'encanta..però sempre em fa mandra posar-m'hi! A veure si m'animo i agafo la teva recepta!
    Petons

    ResponElimina
  3. ostresssss quin plat i ara mateix m'has donat el meu dinar,que be,ara l'apunto,petonsssssss

    ResponElimina
  4. Isabel,
    Quin bé de Déu de calamars. Quina gana m'ha entrat de cop i volta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Són molt bons. T' agafo la idea de tallar-los a rodanxes abans de servir-los.

    ResponElimina
  6. Que bons nena! mai els he farcit de carn, així que em guardo la teva recepta! petonets

    ResponElimina
  7. A casa triomfen! Nosaltres els farcim amb sobrassada...
    Provarem aquests!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. Una bona llesca de pa i a disfrutar! :)

    ResponElimina
  9. Fa molt temps que no menjo uns calamars farcits, me n'has fet venir unes ganes...

    ResponElimina
  10. Isabel; Tens raó Teresa, reposat està molt més bo... però quant el veus tant tentedor i amb aquesta bona preséncia i tant ben col.locat, et dónen unes ganes de fer-hi una tast...
    Boníssims Teresa. Que vagi de gust. :-D

    ResponElimina
  11. Si no os he contestat, es perquè el blog torna a fer el tonto......
    Petons i gràcies

    ResponElimina
  12. m'encanten els calamars farcits, però jo no els tallo mai per servir-los. m'agrada l'idea!

    I realment tens raó, reposadets, d'un dia per l'altre són més bons.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina