La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 19 de juny de 2011

RISOTTO D'ESPÀRRECS AMB GAMBETES





INGREDIENTS:
  • 300 grams d'arròs (millor Arborio)
  • 1 manat d'espàrrecs de marge
  • 100 grams de gambetes pelades
  • 1 ceba gran
  • 1 grill d'all
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 cullerada mantega
  • oli, sal i pebre
  • 100 grams formatge parmesà
  • 1 l. de brou vegetal
PREPARACIÓ:

Rentar i tallar els espàrrecs (reservar les puntes)

Tallar la ceba fina i el grill d'all.

Sofregir la ceba i el grill d'all amb una mica de mantega i una mica d'oli, fins que quedi daurat a continuació afegir els espàrrecs tallats a trosses i un grapat de sal, mesclar fins que siguin ben cuits i a continuació les gambetes i l'arròs, donar un parell de voltes i afegim el vi. Deixar evaporar, afegir el brou ja calent a demanda de l'arròs, en varies vegades i de tan en tan remenar, perquè deixi anar el midó.

Coure aproximadament 12 minuts, afegir el formatge, remenar i tancar el foc, tapar i deixar reposar uns 4 minuts. Ha de quedar cremós

Servir i decorar amb les puntes dels espàrrecs, que hem cuit anteriorment i bon profit....!


12 comentaris:

  1. Aix Isabel, a mi amb els risottos em tens ben guanyada!! Què bo ha de ser amb espàrrecs i gambetes, no saps com m'agrada!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Boníssim...ara en menjaria per sopar. En queda?

    ResponElimina
  3. Guau! Quina bona pinta que te aquest arros...
    Petonets

    ResponElimina
  4. Aquest risotto és una delícia! Jo el faig semblant però sense les gambebes, així que sé de què parlo!!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Mare quins ingredients per a un risotto... Amb espàrrecs i gambetes ha de ser d'allò més gustós!. Un risotto 10!

    ResponElimina
  6. me encantan los rissotos son mi perdición
    muy bueno el tuyo de hoy
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Hola Isabel,
    Amb el que m'agraden a mi els risottos... aquest ha d'estar d'allò més bo amb els espàrrecs i les gambetes! Un plat de 10! Petons

    ResponElimina
  8. La pinta és boníssima! i, mab els bons ingredientes que hi vas posar, segur que tenia un gust deliciós.

    molt bona setmana!

    ResponElimina
  9. quin risotto més bo!!! una combinació exel·lent! petonets

    ResponElimina
  10. Un risotto molt del meu gust, els espàrrecs i les gambes combinen molt bé.

    ResponElimina
  11. FA dies que tinc ganes de fer risotto i el d'espàrrecs verds me'l mirava amb carinyo...Es veu tan bo!
    Petons.

    ResponElimina
  12. Com ja dic mes endevant el blog torna a fer en tonto.
    Perdó, no he pogut contestar.
    Petons

    ResponElimina