La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 14 de juny de 2011

AMANIDA CAPRICI I HOMENATGE AL COGOMBRE


















Com cada dia 15 , ens reunim amb

Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta.

Es l'amanida mes senzilla que os podreu imaginar. Al pujar al meu terrat a on tinc un mini hort urbà i veure que els enciams comensaben a sortir, no ho vaig poder resistir, el fer un enciam homicidi......ja ja ja.



Vaig agafar un mini i el vaig preparar, tan va ser el gust de preparar-lo com el de menjar lo.

INGREDIENTS:
  • 2 xampinyons
  • 1 mini enciam

VINAGRETA
  • oli
  • mel
  • vinagre
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

No cal, a la vista esta. Fàcil, fàcil i deliciosa........


HOMENATGE AL COGOMBRE

INGREDIENTS:

  • 2 iogurts grecs
  • 2 cogombres
  • suc de llimona
  • sal i pebre
  • menta fresca
  • oli d'oliva
  • torrades o pa de pita

PREPARACIÓ

Pelar i ratllar el cogombres.

Escorra'l bé, posant sobre el colador un drap de cuina fi i net i cobrir-lo.

Premsar amb força, per escorra l'aigua del cogombre.

Col·locar amb un bol i barrejar amb el iogurt, sal pebrar a gust i afegir 1 cullerada d'oli amb unes gotes de llimona i les fulles de menta picada.

Tapar i deixar al frigorífic unes 2 hores mínim.

Servir amb pa de pita o torrades.

Es pot afegir també all picat (jo no hi poso).



Aquesta recepta , es d'una amanida, típica grega, que ja la vaig publicar, però crec que aquest vegetal s'ho mereix.


12 comentaris:

  1. Isabel, que no es veu la foto? Tinc ganes de veure aquests enciams del teu hortet! Pel que dius ha de ser boníssima!!
    No oblidis de deixar l'enllaç :)
    Gràcies per participar!!
    Un petó molt fort!!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bones les verduretes del'hort propi, encara que siguin petites....
    Jo crec que les millors receptes son les mes senzilles.
    Petonets

    ResponElimina
  3. quin enciam mes maco,es veu super fresc aixi surten unes amanides increiblessssssss.petons

    ResponElimina
  4. Ostres! Quina meravella tenir l'hortet propi!!!
    Una combinació excel·lent. Petons

    ResponElimina
  5. Ara puc veure aquesta super amanida!! Té una pinta espectacular, es nota que has collit tu mateixa l'enciam!! jejeje I el cogombre m'encanta, o sigui que m'has guanyat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Quin plaer quan menges les teve pròpies verdures!
    Jo de tzatziki també en vull fer, ja tinc els iogurts grecs i el cogombre esperant-me a la nevera!

    ResponElimina
  7. Ostres Isabel, un dia vinc a veure el teu hortet! Aquí, a Sant Joan, hortet al terrat equival a una altra "cosa"....
    M´agrada l´amanida però la salsa de cogombre és fantàstica; les salses gregues-turques em flipen.

    ResponElimina
  8. La segona amanida em recorda les vacances a Kalymnos de Setmana Santa... les amanides gregues a base de iogurt i cogombre són bonísimes!

    ResponElimina
  9. Isabel, la ilusió del meu fill és tenir un hort al terrat, quina enveja!! Una presentació, tot i que amb homicidi, fantàstica!

    ResponElimina
  10. Isabel que suerte tener un mini huerto urbano y esta combinacion de yogurt menta pepino va genial
    peto
    miquel

    ResponElimina
  11. Isabel, un luxe tenir hortet i poder gaudir de les teves pròpies verdures!! Em semblen unes propostes boníssimes!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Aixó de tindre un petit hortet, es una maravella, la pena es que com es tan petit, deseguida s'acaba la collita.
    Petons

    ResponElimina