La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 10 de juliol del 2015

CREMA FREDA DE CARBASSÓ AMB PERFUM D'ALFÀBREGA



INGREDIENTS

2 carbassons
1/2 porro
1/2 ceba
oli d'oliva 
sal i pebre
fulles d'alfàbrega
aigua mineral


SOM-HI 

Per perfumar l'oli

Escalfar amb un cassó 100 ml. d'oli d'oliva a uns 60 ºC. te que estar tebi, treure del foc i ficar unes fulles d'alfàbrega, deixar una bona estona, fins que es refredi.

Ficar amb un pot de vidre i es pot fer servir per perfumar amanides, verdures, llegums......


Pelar i tallar el carbassó, el porro i la ceba a trossos petits.

Posar amb una cassola una mica d'oli d'oliva i sofregir la ceba, el porro amb una punteta d'all, fins que la ceba quedi transparent, afegir el carbassó e incorporar l'aigua, deixar bullir fins que sigui cuit, salar. 

Reservar una mica de caldo de bullir les verdures i passar la resta per la batedora amb 2 o tres fulles d'alfàbrega. 

Amb el caldo reservat donar la textura desitjada, mes o menys espès.

Provar el punt de sal i si cal rectificar, afegir una mica de pebre.

Deixar refredar, servir en copes i decorar amb unes gotes de oli d'alfàbrega i unes fulles trinxades(al gust).

Servir fresquet.

Lo practic d'aquest plat es que el pot deixar fet.

1 comentari:


  1. Isabel; Amb aquets dies de tanta calor, el millor de tot és pasar per la cuina tant sols de pas, i si són coses fresquetes i de poca feina als fogons millor que millor.
    Aquesta crema de carbassó, n.és un molt bon exemple.
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina