La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 18 de juliol de 2011

SOPA FREDA DE SÍNDRIA- GASPATXO


INGREDIENTS
  • 1 Kg. de síndria
  • 1 terrina de formatge fresc
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre
  • fulles de menta fresca

PREPARACIÓ



AROMATITZAR L'OLI AMB LA MENTA

Posar oli amb un cassó i escalfar amb el foc mol baix, a uns 80º aproximada ment, submergir les fulles de menta fresca i reservar.


Peleu i talleu la síndria, sense llavors i les fiquem amb un bol amb una mica de sal i pebre, la passem per la batedora. Reservem al frigorífic.


Agafem el formatge fresc el posem amb un bol, afegim fulles de menta fresca mol picada.

Barregem i deixem reposar al frigo per que agafi consistència.

Quan sallí refredat, fem quenel-les (croquetes) i tornem a reservar al frigo.


Si ens agrada textura mol fina, passar la sopa de síndria per un xinès (jo amb aquest cas no la vaig passar), m'agrada sigui una mica consistent.


Servir i ficar sobre una quenel-le, al voltant fer unes llunes amb l'oli aromatizat, acompanyar amb boles de síndria i alguna fulla de menta per donar color.


Fresc es boníssim........

14 comentaris:

  1. Unplat ben refrescant per quan fa calor! Amb les temperatures que fa últimament haurem de tornar als plats de l'hivern!

    ResponElimina
  2. Com diu la Cristina, aviat agafarem l'abric....
    A mi m'agrada molt la sopa de sindria.
    petonets

    ResponElimina
  3. molt bo i refrescant foto molt maca
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. jajajajaja, m'ha encantat el teu comentari Isabel! evidentment que el més important és participar! i ho fas molt i molt be cada proposta!!! ha de ser una sopeta molt refrescant! m'agrada molt la idea, me l'apunto!!! molts petonets bonica i gràcies per participar! (la foto on la vols col·locar???? enviem un mail a jujupa27@hotmail.com i t'ho explico, ok????)

    ResponElimina
  5. I tant que el més important és participar, ja li pots dir el nom que vulguis que ha d'estar boníssim!
    Ja veig que us heu aclarit amb la Judith pel tema de la foto.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Jo també faré un gastpatxo de síndria, tot i que diferent d'aquest. ha de quedar molt suau i bo!

    ResponElimina
  7. A mi la síndria a palo seco no em xifla, però aromatitzada amb menta i així com tú l'has feta no et diria pas que no...Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Isabel, que fresquet i bo aquest gaspatxo o sopa o com se li vulgui dir! La síndria és molt bona i sempre va bé menjar-ne
    Petons

    ResponElimina
  9. Amb el gustet de la menta ha de quedar d'allò més refrescant i emulsionat amb el formatge doblement bó! Petons!!

    ResponElimina
  10. Que fresquet i bonissim!!! M'encanta el toc de menta... ho probare segur!
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  11. Hola Isabel,
    Què bona... ha d'estar deliciosa. Ideal per aquesta calor que ja tenim aquí. Petons

    ResponElimina
  12. Un gaspatxo molt estiuenc. M¨agrada el toc de formatge a la síndria...quin contrast més bo.

    ResponElimina
  13. Quin gaspatxo més deliciós, el provaré a casa, amb la síndria el trobo d'allò més original!

    ResponElimina
  14. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponElimina