Som a dia 28 i esta acabant la convocatòria de la Judith i de la Mònica de Memòries d'una cuinera.
Aquest mes, ens van proposar, una recepta d'ous farcits.
Ufff!!!!!!!...quasi no arribo a temps.
INGREDIENTS
6 ous
pollastre rostit (pasta per fer croquetes)
1/2 ceba
1 cullerada de farina
250 ml. de llet
sal i pebre
oli
formatge ratllat (tipus emmental)
per la beixamel
20 grams de mantega
20 grams de farina
250 ml. de llet
sal i pebre
nou moscada
SOM-HI
Coure els ous.
M'entres tant piquem el pollastre (tenia un tros que em va sobrar del rostit d'ahir) com per fer croquetes.
Posar a la paella una mica d'oli, enrossir la ceba ratllada, el pollastre picat, la farina, fer un parell de voltes, salpebrar i afegir la llet tot remenant fins que es desprengui de les parets de la paella.
Deixar refredar i amb aquesta pasta podem fer les croquetes.
Jo la he aprofitat per farcir els ous durs.
Primer pelar i tallar els ous, treure el rovell i reservar.
Farcir la clara del ou cuita amb la pasta de croquetes i colocar a la safata del forn amb el farcit avall.
Cobrir amb beixamel i formatge ratllat. Al forn i gratinar.
Servir amb una mica de rovell d'ou ratllat.
La resta de rovells els podem aprofitar per posar a las amanides o per fer qualsevol farcit o remenat.
Isabel, presentes uns ous exquisits: al forn! Quina bona pinta.
ResponEliminaNani
OOhh amb pollastre, oi que estan bons els ous farcits calentonets?? és una bona idea! petons
ResponEliminaApa Isabel! Quin farcit d'aprofitament mes fantàstic!!!
ResponEliminaM'agrada la idea de gratinar-los...
petonets.
Que bons, Isabel! Ara m'has fet recordar que ma mare sempre ens feia una safata, quan els meus germans i jo érem petits. Meitat carxofes farcides, meitat ous farcits. Tot cobert de beixamel. Com disfrutàvem.... ! Petons
ResponEliminaEstic convençuda que al forn han de quedar de vici!!! apuntats queden. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
ResponEliminaQuè bons Isabel! gairebé els hem fet iguals, jo amb llonganissa! veig que els poses cap per avall, curiós! petonets
ResponEliminaQué bons !!!...sempre entren bé !
ResponEliminaAixí gratinats al forns també han de ser molt bons.
ResponEliminaPetons
Mmmm què bons gratinadets....millor que uns canelons, tot un vici!!
ResponEliminaPetons!
Òndia quins ous més complets!, amb aquesta pasta de croquetes ha de ser una cosa d'allò més gustosa. La idea de gratinar-los al forn m'ha agradat molt!un petonet Isabel!
ResponEliminaAquesta és de les receptes que també he de guardar pel fan que tinc dels ous farcits.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Isabel, si et pases per el meu bloc, trobaras un premi per tú que espero que t'agradi!!
ResponEliminaPetonets.