El altre dia vaig trobar a les botigues de Casa Ametller, uns carbassons que jo no coneixia, rodons i d'un tamany per fer los farcit, de mida individuals.
La veritat es que al plat queden de capritx!!!!
INGREDIENTS:
4 carbassons rodons
1 ceba
1/2 porro
200 grams de xampinyons
1 grill d'all
1 grapat de pinyons
sal i pebre
oli
1 cullerada sopera de farina
1 got de llet
formatge ratllat
cues de gambetes pelades (opcional)
SOM-HI
Agafem els carbassons i tallem el barret i reservem.
Amb la cullera de fer boles , buidem els carbassons. Deixant no mes una capa de 1 cm. al costat de la pell.
Els rentem i coem o al microones o bullim amb aigua i sal no massa tems amb de quedar semi tous.
Rentem la ceba, el porro i els xampinyons, l'all i tallem petit, juntament amb el interior del carbassó,(el que em buidat), tallat també petit.
Passem per la paella, 1er. la ceba i el porro, desprès els xampinyons, l'all, i els pinyons, tot junt.
Si posem gambetes es el moment de afegir·les.
Afegim una cullerada de farina, donem unes voltes i afegim la llet, salpebrem i amb tot junt, fem una beixamel, amb la que farcirem els carbassons buits.
Col·loquem a la safata del forn calent, sobre posem formatge ratllat i dalt i baix de 10 a 15 minuts.
Servim i reguem amb el seu propi suc.
que mono aquest carbassó rodonet, però el farciment ja no tinc paraules....un plat ideal per sopar, dels que a mi m'agraden! petons
ResponEliminaCarai, Isabel, m'agrada molt el carbassó però el farciment que hi has posat... encara més bo! Petons
ResponEliminaRealment són una monada! I amb aquest farcit han de quedar boníssims, de capritx! ;)
ResponEliminaSaps que fa temps jo també en vaig comprar a Casa Ametller!! quan els vaig veure vaig tenir capritx també, jejeje!! Així farcits queden molt divertits i deliciosos!
ResponEliminapetonets
quina gràcia! acabo de veure un altre bloc que també els ha comprat per primera vega i deia el mateix!! són boníssims. petonets
ResponEliminaBons i molt macos !!!!!
ResponEliminaSí, realment t'han quedat uns autèntics capritxos!
ResponEliminaNani
bons i molt macos Isabel
ResponEliminaQuins carbassons tan originals .....amb el farciment que els hi has fet, deuen ser realment bons.
ResponEliminaPetons
Saps quins carbassons hem comprat aquesta tarda a la casa Ametller? jejeje Aquesta setmana els faré farcits també!
ResponEliminaPetons
Sandra
Un luxe de capritx amb gambes, pinyons i,sobretot, la meva perdició els xampinyons.
ResponEliminaNosaltres també tenim una Casa Ametller...Els del Penedès són espavilats,eh?