La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 19 de setembre del 2013

DIPLOMÀTIC DE PLÀTANS - 5e. Aniversari del blog MENJA DE BACALLÀ

                        
 
                                            Felicitats "Josepb"



Aquest mes, el blog del nostre company Josep, de MENJA DE BACALLÀ a fet el seu 5e. aniversari.


Per aquest motiu ens varem reunir per celebrar-ho l’Antonio i l’Ana  del blog La cocinera de Bètulo, el Carles i l’Isabel de La Cuina de la Isabel i el protagonísta, en Josep i la Teresa de Menja de Bacallà.


Va ser un cap-vespre deliciós, tant per les gormanderies que el nostre amfitrió Josep va preparar a la cuina, com per les seves dots musicals amagades, va  fer que la vetllada que varem passar tots plegats fos super distesa i ens  coneixesim tots personalment.

Tot això amenitzat per un mini concert d’acordeó i una selecció de peces musicals tocades per en Josep al piano.



Felicitats Josep, esperem que no sigui, si més no, el 5e. aniversari i que puguis celebrar molts més.


Gràcies per aquesta trobada, crec que com cuiner i amfitrió et mereixes un 10.


Una abraçada y altre vegada felicitats.


Aquí os detallo el menú  


    Sopa freda de meló, acompanyada amb brotxeta i encenalls de pernil

      Pastís de llenties, amb fons de rúca, canonges i tomàquets xerris

                                         Diplomàtic de plàtans



                 I com a mostra el prostre en que ens va delitar


           Aquest pastís l'hi fet variant alguna coseta amb homenatge a l'original del Josep

               No he posat ron, ja que tenian que menjar nens i la decoració es algo diferent

INGREDIENTS

250 grams de melindros

6 plàtans

3 ous

750 ml. de llet

panses de Corint

1 got de rom

decorar al gust

SOM-HI


Agafarem un bol i barrejarem la llet amb el ron i afegirem les panses.

Amb la barreja anirem banyant els melindros i seguidament els posarem dins d'un motlle rodó, que tindrem untat amb una mica de mantega. Folrarem el motlle.

Pelem i tallem els plàtans a rodanxes, hi posem una capa al fons del motlle, intercalant amb les panses. 

Desprès hi col·locarem una capa de melindros, un altre de plàtans i així fin acabar el motlle amb una de melindros.

Batem els ous, afegint la barreja llet/ron i tot plegat ho tirarem per dem un del pastís i ho posarem al forn, "al bany maria" amb una mica de aigua tèbia sense que arribi a bullir a 180º de temperatura uns 40 minuts. Deixem refredar i el desemmotllarem.

Un cop desemmotllat, ho decorem a gust, amb nata, crema pastissera......
 

11 comentaris:

  1. Molt d'acord amb ho que has dit del Josep, es un perfecte anfitrió, vem disfrutar molt de la vetllada.
    El pastís l'has brodar, perfecte.
    Ahir vaig fer el pastís de llentíes, a veure si la setmana que ve el pujo al bloc.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Un pastis molt original !! I una presentació molt maca
    Petons

    ResponElimina
  3. Apa que bo!! Es veu contundent però deliciós, Isabel!! A mi els pastissos de plàtan i també els de coco m'agraden especialment. No sabia que aquest pastís portés un nom tan curiós, diplomàtic!!! Ha ha ha. Felicitats pel josep!

    ResponElimina
  4. Quin pastís més xulo! ha d'estar molt bo! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. uau, ja veig que vau fer una festa grossa!
    La recepta la trobo molt original, i ha de quedar molt vistós.

    ResponElimina
  6. Una pastís boníssim!!! prenc nota!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Que bonic!, segur que estava tan bo com sembla!, i segur que va ser una vetllada preciosa. Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Isabel, per fí has conegut al teu fan número 1...em sorprèn que no et fes un pastisset de xocolata, je, je,je...quina vetllada més interessant: gastronomia i música. Un petó.

    ResponElimina
  9. Isabel, el xarop d'arce el venen a botigues de dietética i segurament el trobis als supers grans, al partat de productes dietétics.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Isabel; Gràcies a tots vosaltres, també, per compartir aquest 5è. aniversari del meu blog. Tot plegat, va ser molt bonic e interessant poguer gaudir de la vostra preséncia i poguer fer, físicament uns menjars per poguer compartir, dic físicament per que quasi tot ho fem virtualment i quant ho fas amb ganes i molt d'amor, i bona companyía, crec que la resta surt sol.
    Moltes gràcies per a tot plegat, en nom del meu pare, de la Teresa, la meva parella, i amb el meu.
    Josepb. -Menja de bacallà-

    ResponElimina
  11. Isabel sublime es y te quedo este pastel y ademas un buen homenaje para el Josep y con Ana tambien una cena divina sin lugar a dudas
    Peto

    ResponElimina