Les sardines (peix blau), fins no fa gaire ha sigut el peix pobre. Ara, estudis ant demostrat, que el peix blau te infinitat de propietats. Es pot cuinar de diverses formes, però una manera que entusiasma al meu gendre son escabetxades. De tan en tan es el millor regal que l'hi puc fer. Queden molt bones.
INGREDIENTS:
- ½ Kg. de sardines
- 2 cebes grosses
- 2 pastanagues
- sal, pebre negre en gra, llorer i un manat de farigola
- 3 alls
- vinagre de vi blanc
- una copeta de vi blanc
- farina
- oli
Netejar les sardines, salar-les i enfarinar-les. Fregir-les amb oli i reservar.
En una paella sofregir en oli abundant la ceba picada i la pastanaga a rodanxes. Afegir els grans d’all sencers, el pebre i les herbes.
Quan la ceba sigui rossa i la pastanaga cuita, afegir el vi blanc, juntament amb el vinagre, a parts iguals, i deixar-ho coure una estona.
Finalment, afegir les sardines i deixar-ho coure uns minuts més.
A casa ens entusiasmen les sardines escabetxades, la propera vegada que en faci, provaré la teva recepta!
ResponEliminaHola Mª Angels:
ResponEliminaAquesta tarda, he estat passejant per el teu bloc. Però no se que em passa no en deixa, deixarte comentaris de les teves receptes.
El teu bloc es un del meus preferits.
Petonets
Ara ja sé una "debilitat" de l'Igor... Unes sardinetes ben gustoses!Una abraçada!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaQuè bones.. per mi són un record de de la meva infantessa . Me les feia a meva àvia i li demanava sempre que me’n fes. M’agradava menjar-les en un entrepà per berenar.. T’agafo la recepta amb el teu permís. Gràcies,
Ostres, són ben bé com les de la meva mare!! A mi he de confessar que no m'entusiasmen, però a casa triomfen!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
me gustan mucho las sardines escabetxades y las hago igual que tu, osea que puedo asegurar que tu receta esta muy buena.
ResponEliminapeto
miquel
Isabel, les anxoves m'encanten però les sardines, gens! :( Però vaja, prenc nota de la recepta que imagino que deu anar bé també per anxoves, no?
ResponEliminaPer cert, no vaig rebre el teu e-mail amb l'enllaç, així que no vaig poder escoltar- ho! :(
Petons i gràcies!
A mi d'aquesta recepta el que m'agrada és l'olor que fan! Em passaria el dia olorant-les, però només me'n menjaria una o dues. L'oli de la sardina no se'm posa bé i gairebé no en menjo mai, tot i les seves qualitats.
ResponEliminaPetons
mmmmm si jo l'altre dia en vaig fer,i tinc encara la recepta per pujar,t'ha quedat mmm jo les faig per el meus sogres i la mare.un petó
ResponEliminaTot i la feinada de netajar les sardines, és un plat que val la pena, a casa ens encanten!
ResponEliminaJo la veritat qu no soc gens de sardines (per no dir que no m'agraden gens) prerò si me mare veiés el teu plat segur que las faria al moment, i he de rconeixer que fan bona fila amb el sofregit i la pastanaga.
ResponEliminaCom m'agraden! Ara fa temps que no en faig. Les preparo diferents, però provaré la teva recepta, que segur que és deliciosa.
ResponEliminaPetonassos!
L'escabetx, què bo. Un plat per recordar i saborejar
ResponEliminaMOlt bon plat...ple d´omega 3.
ResponEliminaIsabel; Unes bones sardines escabatxaes, acompanyades amb un bon got de vi... delicioses¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Isabel¡¡ :-D :-D :-D
Gràcies a tots per el vostres comentaris.
ResponEliminaHola Isabel: Sóc Lourdes, vam coincidir fa uns dies en una botiga del carrer Aragó. Molt bona aquesta recepta de sardines en escabetx! fa molts anys que no les preparo i les faré; així amb les pastanagues i el vi, m'agrada.
ResponEliminaIsabel, et volia demanar quin és el nom d'aquell carrer del que vam parlar..., recordes?
Isabel, sóc una altra vegada Lourdes; disculpa. Ja he trobat la llibreta on vaig prendre nota.
ResponEliminaMoltes gràcies i felicitats per el teu blog. M'agrada molt. Ens ajudes i motives molt.