Els Fogons de la Bordeta, con juntament amb Xocolata Desfeta, varen tindre una bona pensada, es una forma de fer un recull temàtic de un menja, feta amb una base, amb aquest cas la pizza.
INGREDIENTS:
Per la base:
- 250 grams de farina
- 125 ml d'aigua
- 1 1/2 cullerades d'oli (30 ml)
- una punta de sal (1/2 c/ cafè)
- 20 grams de llevat fresc
- sal (1/2 cullereta de les de cafè)
- 1 cullerada de tomàquet fregit
- 1 ceba gran o 2 petites
- 1 carabassó
- 4 talls de formatge de cabra (rul.lo)
- pipes de gira sol i de carbassa
- sal
- oli
- orenga
Posar amb un bol la farina, fer un forat al centre i abocar l'aigua tèbia (uns 30º) en la que desfem el llevat, (també pot ser llevat sec) i amassem. A continuació i tirem l'oli i la sal i continuem ama-san fins que quedi una bola llisa.
Tapem i deixem reposar la massa amb un lloc calent (uns 30 minuts aprox.)
M'entres tant, escalfem el forn i preparem el farcit.
Fregim la ceba tallada a brunoise, tallem el carabassó a talls prims.
Enfarinem la massa, estenem amb el corró i la posem sobre la plata del forn (jo poso paper sulfuritzat).
Posem a sobre la cullerada de tomàquet i estenem amb la cullera per la superfície. A sobre la ceba fregida i el carabassó tallat a rodelles i afegim el formatge i les pipes.
Forn dalt i a baix, de 20 a 25 minuts a 200 º, fins que agafi color.
Quan la trèiem, empolvorem amb orenga.
Hola,
ResponEliminaostres amb pipes! Quina combinació més bona, li deu donar un toc molt original.. Una proposta que va al recull de receptes pendents! Petons
Molt bona pinta i dones unes explicacions molt detallades. M'hi encanta el carbassó i el formatge de cabra.
ResponEliminaNo havia vist mai una pizza amb pipes. Amb aquesta iniciativa tenim pizza per cada dia del mes.
ResponEliminamolt bona i els ingredients i els ingredients m'agraden
ResponEliminapeto
miquel
Què bona Isabel, amb el toc de les pipes ha de quedar molt original!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la recepta del 15, ens fa molta il·lusió!!
Petonets
Sandra
Boníssima! Jo també vaig estar a punt de posar-hi carbací. Trobo que hi queda fantàstic. Li dóna un toc molt suau. M'encanta la teva pizza. Gràcies per haver participat a "La recepta del 15". Ha estat tot un èxit gràcies a vosaltres.
ResponEliminaPetonassos!
El carbassó està bé a tot arreu, és un dels vegetals més bons que conec (encara tinc pendents els espaguettis de carbassó...).El toc final de les pipes em sembla collonut!Aquests dies hi ha pizzes per tot arreu!una abraçada.
ResponEliminaEl carbassó i el formatge lligeun super bé. M'encanta aquesta combinació d'ingredients!
ResponEliminaLa pizza com moltes altres menges, admeten ingredients varis, sempre intentan que els ingredients, siguin adients.
ResponEliminaPetons a tots.