La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 28 d’octubre de 2017

PANELLETS DE TOT SANTS

                                 PANELLETS AMB PINYONS I VARIAT DE PANELLETS
                                                 POSTRES TÍPICS DE TOTS SANTS
El fet de posar la recepta dels panellets (postre típic) de la vigília de Tots Sants.
És per si us puc animar a fer-los.

INGREDIENTS


350 grams de farina d'ametlla

250 grams sucre

125 ml. d'aigua

150 grams de pinyons

150 grams d'ametlla laminada o granet

clara d'ou

rovell d'ou

 
SOM-HI


Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot.

Refredar i afegir la clara d'ou sense batre i barrejar fins que quedi integrada, posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.

Fer boletes amb la massa i mullar amb la clara d'ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les diferents varietats, ametlles, etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, col·locar sobre paper vegetal a la safata del  forn calent.

Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual, barrejant els ingredients amb la massa.

Ficar la safata al forn escalfat a 200 °C. uns 7 minuts fins que agafin color.

Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però en refredar-se, agafen cos.

 
Bon profit i molt bona Castanyada 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


3 comentaris:

  1. Fan molt goig! I quina varietat! Que bonic és veure que mantenim les tradicions.
    Petonets i bona setmana, Isabel
    Olga

    ResponElimina