La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 23 d’octubre de 2016

ESCALIVADA DE PEBROTS VERMELLS I ALBERGÍNIA

























 Un plat que sempre ens ve de gust, tot sigui com amanida o acompanyat amb llesques de pa torrat. Un plat saludable que es conserva molt i que el podem congelar.
 Per això aprofito quan en faig, per omplir la safata del forn de pebrots i albergínies i alguna ceba.


SOM-HI

Rentar els pebrots i les albergínies, assecar i maquillar amb oli d'oliva
Menters tant escalfar el forn a uns 200º C. (dalt i baix)
Quan sigui calent, ficar els pebrots, les albergínies i les cebes sobre la safata dins del forn escalfat. 
El temps depèn del gruix del pebrot i de la mida.
Quan veiem que es torren les pells del pebrot, amb conte, treure la safata i girar-los.
En total uns 45 minuts. Tancar el forn, deixar refredar una mica i tapar amb un drap de cuina o alumini, per tant es pugui  treure bé la pell, quan siguin freds.
Netejar i col·locar amb una safata, amanir amb sal, pebre (al gust), el més important ès que l'oli sigui de qualitat /Verge d'oliva/.
Es conserven molt bé amb un recipient amb l'oli o bé congelats.

El suquet que desprenen els pebrots, jo el colo, guardo i congelo.
Em serveix per quan faig un guisat o una paella.   


2 comentaris:

  1. És tan bona l'escalivada! Sola o només amb unes fulles d'enciam, és tota una delícia! M'agrada molt acompanyada amb formatge feta o formatge de cabra. Per cert, prenc nota de guardar el suquet; sempre havia pensat que era una llàstima llençar-lo. Quina bona pensada! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. N'haurien de menjar un cop per setmana.

    ResponElimina