La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 9 de novembre de 2015

CANELONS DE PORROS I PERNIL DOLÇ


 
 



El porro es una hortalissa molt apreciada, es 
de la família dels alls i les cebes i es pot cuinar de diferents maneres: Vichyssoise, guisats, bullits, en cremes, al forn, caldos d'hivern, etc...... 

Ens aporta vitamina C , es també ric amb potassi i
magnesi, te poques calories i força fibra, es diürètic,
neteja les artèries i millora la circulació sanguínia,
es considera un antibiòtic natural.
                                                         
INGREDIENTS                   
              

4 porros (no massa gruixuts)           
4 talls de pernil dolç (no massa fi)                                 
4 làmines de formatge
4 cullerades de nata líquida o beixamel
tomàquet fregit
formatge ratllat Emmental
sal i pebre

SOM-HI

 Netejar be el porros,  aprofitar només la part blanca. Fer dos trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.

  Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100 % de potencia 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.


  Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donat-li forma de caneló.

 Posar a la safata per anar al forn, a la base una mica de nata líquida o beixamel, sobre els porros tomàquet fregit i el formatge ratllat.


  Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli la nata o beixamel i siguin daurats). Acompanyar amb cibulet orenga o qualsevol herba aromàtica.

5 comentaris:

  1. A casa també els fem (és una recepta de la meva mare) i queden boníssims!

    ResponElimina
  2. Qué fàcils son de fer i ben sans amb els porros. El resultat deu ser boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  3. m'encanten aquests canalons de verdures i fàcils de preparar! el formatge ho arregla tot! petons

    ResponElimina
  4. Quins canelons més originals, gustosos i bons!! petons

    ResponElimina
  5. Quins canelons més originals, gustosos i bons!! petons

    ResponElimina