La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 19 d’octubre del 2015

TIRAMISÚ



 
Aquest mes d'Octubre la Mercè, a la seva crida mensual " DEL BLOG AL PLAT", ens ha proposat passejar per el blog de la Marta de " Pebre i Xocolata" triar una recepta  i adaptar-la a la nostre manera de fer. Ha sigut un plaer ja que el blog i les seves receptes, m' han agradat força.

La recepta escollida ha sigut el Tiramisú.

El tiramisú son unes postres fredes de cullera, d'origen italià. Te  l'avantatge de que no necessita forn, que fred i reposat es deliciós.

Aquesta recepta de Tiramisú, es una mica diferent a la recepta de la Marta.  

Esta pensada per a persones al·lèrgiques al ou, ja que tinc una amiga que ho es, vaig buscar l'alternativa a fer-lo sense ou i utilitzar els melindros o galetes també sense ou.

D' ençà, sempre faig aquesta recepta.

INGREDIENTS:

250 grams de formatge Mascarpone 
  
200 grams de nata per muntar

100 grams de sucre molt 

400 grams de melindros

4 tasses de cafè

cacau en pols, sense sucre (Valor) 

1 copeta de licor (si es per adults) 

SOM-HI

Fer el cafè i deixar lo refredar. Si es per adults afegir la copeta de licor.

Batre el formatge amb l'aparell de muntar i afegint la meitat del sucre molt. Apart muntar la nata i afegir la resta de sucre, quan sigui muntada, poc a poc incorporar amb cura el formatge.

Empolvorar la base de la safata o copa amb cacau (jo ho faig amb un colador molt fi).
Sobre ficar una capa de melindros sucats amb el cafè, una capa de la barreja de formatge i nata, un altre capa de melindros sucats amb el cafè i  cobrir amb la resta del formatge i la nata.

Per acabar empolvorar altre vegada amb cacau i deixar reposar al frigorífic durant unes hores (com a mínim 4), si pot ser millor d'un dia per l'altre. De vegades el  faig anticipat i el congelo.

Es deliciós!!!!!!!!!

7 comentaris:

  1. Un pastís boníssim. Jo normalment li poso amaretto, però com que a les nenes els agrada força, a vegades no en poso.
    Moltes gràcies per participar altre cop a la proposta de DEL BLOG AL PLAT!

    ResponElimina
  2. Qué es bo el Tiramisú i sense ou em sembla una opció excelent per tothom.
    Petons.

    ResponElimina
  3. El tiramisu és de les postres preferides de casa, sense ou es una bona opció! Petons

    ResponElimina
  4. Bona recepta i bona idea això de congelar-lo, no hi havia pensat. És bona idea, així sempre tens unes súper postres a punt. Gràcies per participar al repte!
    Marta

    ResponElimina
  5. Bona tria! el tiramisú si no existís se l'haurien d'inventar.

    ResponElimina