La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 22 d’octubre del 2015

PASTÍS DE LLIMONA- ANIVERSARI IGOR

INGREDIENTS

100 grams de mantega

120 grams de sucre

    3 ous

    1 llimona (pell i suc)

    1 llimona per decorar

180 grams de farina

1/2 sobre de llevat Royal

melmelada de mores

un pessic de sal 

100 grams de sucre i 100 ml. aigua per l'almívar


SOM-HI

Batem amb un bol, la mantega a temperatura ambient, juntament amb el sucre fins que quedi cremós. Afegir els ous batuts i continuar baten, després el suc de llimona i la ratlladura de la pell. Després la farina amb el llevat tamisada i un pessic de sal. Barrejar fins que quedi tot integrat.

Ficar amb un motllo rodó (millor desmotllable) prèviament engreixat al forn prescalfat a 180º, coure uns 25 minuts. Un cop cuit deixar refredar i desmotllar. Tallar-lo per el mig i farcir amb melmelada.

Tallar la llimona neta a rodelles.

Preparem l'almívar: posar la cassola al foc amb l'aigua i el sucre, la llimona tallada i ho fem bullir, fins que veiem l'almívar fet (uns 5 minuts). La llimona ens servirà per a decorar el pastís.
 

1 comentari:

  1. Quin goig bufar les espelmes amb un pastís tan bo com aquest, farcit de melmelada de mores i llimona confitada a sobre.
    Petons.

    ResponElimina