INGREDIENTS:
1 bonítol fresc
1 manat d'alls tendres
oli
sal i pebre
per la salsa de pebrots
1 llauna de pebrots del piquillo
1 grill d'all
1 fulla de llor
100 ml. de nata líquida
sal i pebre
oli
ELABORACIÓ:
Fem tallar el bonítol a la peixateria com un llibre i fem treure l'espina, perquè quedin 2 filets.
La par gruixuda la tallem a trossos amples i una vegada net i salpebrat el posem a confitar amb un cassó amb força oli, que cobreixi el peix amb un grill d'all i si ens agrada una fulla de llor, procurant que la temperatura del oli no sigui alta, uns 70º confitem uns 10 minuts aproximadament (tot depèn del gruix, no convé cogui molt). Apartem del foc.
Per fer la salsa de pebrot, a una paella posem amb una mica d'oli un grill d'all laminat, abans que comenci agafar color i posem el pebrots del piquillo i coem uns 5 minuts mes aproximadament, afegim la nata sense deixar que bulli i salpebrem.
Passem la mescla per una batedora, procurant quedi una salsa fina, si volem la podem passar per el colador xinès.
Fregim els alls tendres tallats per acompanyar i muntar el plat
Al fons,la salsa, el bonítol i acompanyar amb els alls tendres.
Bon profit!!!!!!!
Molt bé Isabel. Una vistosa recepta.
ResponEliminaPtnts,
Nani
quin tros de tonyina Isabel!!!!! petonets
ResponEliminaT'ha quedat espectacular!!! Quina bona presencia que te el plat !!
ResponEliminapetonets
Una molt bona recepta. N'hauríem de menjar més sovint, perquè té moltes propietats, la tonyina.
ResponEliminaPetons
M'encanten els alls tendres, donen un gustet deliciós a totes les salses. I la combinació de bonítol amb pebrots del piquillo queda boníssima!
ResponEliminaOstres, quin tall de bonítol! Haha! La salsa aquesta és una gran opció per acompanyar-lo. La tindré molt en compte pel proper cop que en faci. M'encanten els pebrots!
ResponEliminaPetonets!
MMMmmmmm!!!salsa de pebrots amb el toc d'alls...
ResponEliminaLa tonyina m'encanta, torradeta de fora i ben crua de dins!! I aquesta salseta queda bé amb qualsevol peix!
ResponEliminaOh! Quin plat més sa i gustós!! I la salseta vermella li dóna un toc de color fantàstic!
ResponEliminaIsabel, quina bona idea! Jo faig una recepta semblant però amb bacallà. Amb bonítol, el pebrot hi deu quedar fantàstic! Ho provaré! Petons
ResponElimina