La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 17 de gener de 2012

BONÍTOL AMB SALSA DE PEBROTS I ALLS TENDRES

 
INGREDIENTS:

1 bonítol fresc
1 manat d'alls tendres
oli
sal i pebre

per la salsa de pebrots 


1 llauna de pebrots del piquillo
1 grill d'all
1 fulla de llor
100 ml. de nata líquida
sal i pebre
oli


ELABORACIÓ:

Fem tallar el bonítol a la peixateria com un llibre i fem treure l'espina, perquè quedin 2 filets.


La par gruixuda la tallem a trossos amples i una vegada net i salpebrat el posem a confitar amb un cassó amb força oli, que cobreixi el peix amb un grill d'all i si ens agrada una fulla de llor,  procurant que la temperatura del oli no sigui alta, uns 70º confitem uns 10 minuts aproximadament (tot depèn del gruix, no convé  cogui molt). Apartem del foc.

Per fer la salsa de pebrot, a una paella posem amb una mica d'oli un grill d'all laminat, abans que comenci agafar color i posem el pebrots del piquillo i coem uns 5 minuts mes aproximadament, afegim la nata sense deixar que bulli i salpebrem.

Passem la mescla per una batedora, procurant quedi una salsa fina, si volem la podem passar per el colador xinès.


Fregim els alls tendres tallats per acompanyar i muntar el plat

Al fons,la salsa, el bonítol i acompanyar amb els alls tendres.


Bon profit!!!!!!!

10 comentaris:

  1. Molt bé Isabel. Una vistosa recepta.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  2. quin tros de tonyina Isabel!!!!! petonets

    ResponElimina
  3. T'ha quedat espectacular!!! Quina bona presencia que te el plat !!
    petonets

    ResponElimina
  4. Una molt bona recepta. N'hauríem de menjar més sovint, perquè té moltes propietats, la tonyina.
    Petons

    ResponElimina
  5. M'encanten els alls tendres, donen un gustet deliciós a totes les salses. I la combinació de bonítol amb pebrots del piquillo queda boníssima!

    ResponElimina
  6. Ostres, quin tall de bonítol! Haha! La salsa aquesta és una gran opció per acompanyar-lo. La tindré molt en compte pel proper cop que en faci. M'encanten els pebrots!

    Petonets!

    ResponElimina
  7. MMMmmmmm!!!salsa de pebrots amb el toc d'alls...

    ResponElimina
  8. La tonyina m'encanta, torradeta de fora i ben crua de dins!! I aquesta salseta queda bé amb qualsevol peix!

    ResponElimina
  9. Oh! Quin plat més sa i gustós!! I la salseta vermella li dóna un toc de color fantàstic!

    ResponElimina
  10. Isabel, quina bona idea! Jo faig una recepta semblant però amb bacallà. Amb bonítol, el pebrot hi deu quedar fantàstic! Ho provaré! Petons

    ResponElimina