INGREDIENTS:
200 grams de gambetes pelades
8 gambes grans
1 ceba
50 grams de farina
50 grans de mantega
1/2 l. de llet
oli
julivert
1 grill d'all
ELABORACIÓ
Fer treure a la peixateria l'espina del lluç.
Netejar i salpebrar.
Col-locar a la safata del forn maquillada amb una mica d'oli (agafo un paper de cuina i el mullo amb oli i el frego per la safata) obert com un llibre.
M'entres tant tallar la ceba i poxarla fins que quedi transparent, passar-la per la batedora amb una mica de llet, sal i pebre i col-lar.
Fer una beixamel amb la mantega i la farina sense parar de batre, quan quedi una crema afegir la llet de cop e incorporar la ceba, sense deixar de batre fins que comenci a espessir.
Passar les gambetes pelades amb una paella amb oli i una mica de julivert i 1/2 grill d'all picat.
Afegir a la beixamel i farcir la meitat el lluç, tancar-lo con si fos un llibre.
Regar amb la resta de beixamel.
Coure al forn prèviament calent a 180º uns 12 a 15 minuts, dalt i baix perquè agafi una mica de color.
M'entres tant fer els gambots a la planxa i afegir a la safata de servir.
Amb aquesta quantitat poden menjar 4 o 5 persones.
Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!
No havia vist mai el lluç farcit, i menys, tastar-lo. Sembla boníssim! Petonet
ResponEliminaQué bo!!!! pocs cops he vist receptes de peix farcit, però aquesta m'ha agradat molt! petonets guapa
ResponEliminaQuan dius que m'ho fas?, saps que aquest és un d'aquells plats que no sabria dir que no oi?...quin platet tan bo...Una abraçada.
ResponEliminaUn plat de luxe per quedar com un rei!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un plat de festa i bo de fer!
ResponEliminapetonets
Quina bona entrada d'any. No fa gaire vaig menjar un plat similar i em va encantar!
ResponEliminaNani
Hola Isabel, guapa tu
ResponEliminaet desitjo UN MILLOR I MERAVELLÓS NOU ANY
mil petonets Susanna
Un platàs per aqui sou amants del peix...Jo al.lucino quan veig la cara de felicitat de qui en menja. El suquet i les gambes no fallen mai! Jo prefereixo el rap quan en menjo de peix.
ResponEliminaQue bó. Jo també en faig un de lluç, farcit. A veure si el publico.
ResponEliminaPetonets.
És un plat de categoria, amb ingredients de luxe i que té l'èxit assegurat. Boníssim!
ResponElimina