La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 8 de gener del 2012

LLUÇ AL FORN FARCIT AMB GAMBES





INGREDIENTS:
  
     1 lluç de 1'5 kg. aproximadament
200 grams de gambetes pelades
    8 gambes grans 
    1 ceba
   50 grams de farina
   50 grans de mantega
  1/2 l. de llet
     oli
     julivert
     1 grill d'all
        

ELABORACIÓ

     Fer treure a la peixateria l'espina del lluç.

     Netejar i salpebrar.

     Col-locar a la safata del forn maquillada amb una mica d'oli (agafo un paper de cuina i el mullo amb oli i el frego per la safata)  obert com un llibre.

     M'entres tant tallar la ceba i poxarla fins que quedi transparent, passar-la per la batedora amb una mica de llet, sal i pebre i col-lar.


      Fer una beixamel amb la mantega i la farina sense parar de batre, quan quedi una crema afegir la llet de cop e incorporar la ceba, sense deixar de batre fins que comenci a espessir.


      Passar les gambetes pelades amb una paella amb oli i una mica de julivert i 1/2 grill d'all picat.
      Afegir a la beixamel i farcir la meitat el lluç, tancar-lo con si fos un llibre.

      Regar amb la resta de beixamel. 


      Coure al forn prèviament calent a 180º uns 12 a 15 minuts, dalt i baix perquè agafi una mica de color.


       M'entres tant fer els gambots a la planxa i afegir a la safata de servir.


      Amb aquesta quantitat poden menjar 4 o 5 persones.


      Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!

10 comentaris:

  1. No havia vist mai el lluç farcit, i menys, tastar-lo. Sembla boníssim! Petonet

    ResponElimina
  2. Qué bo!!!! pocs cops he vist receptes de peix farcit, però aquesta m'ha agradat molt! petonets guapa

    ResponElimina
  3. Quan dius que m'ho fas?, saps que aquest és un d'aquells plats que no sabria dir que no oi?...quin platet tan bo...Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Un plat de luxe per quedar com un rei!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina bona entrada d'any. No fa gaire vaig menjar un plat similar i em va encantar!
    Nani

    ResponElimina
  6. Hola Isabel, guapa tu

    et desitjo UN MILLOR I MERAVELLÓS NOU ANY

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  7. Un platàs per aqui sou amants del peix...Jo al.lucino quan veig la cara de felicitat de qui en menja. El suquet i les gambes no fallen mai! Jo prefereixo el rap quan en menjo de peix.

    ResponElimina
  8. Que bó. Jo també en faig un de lluç, farcit. A veure si el publico.
    Petonets.

    ResponElimina
  9. És un plat de categoria, amb ingredients de luxe i que té l'èxit assegurat. Boníssim!

    ResponElimina