La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 20 de novembre de 2011

GOULASH

El goulash es una recepta típica d'els països de Europa del est. Sobretot Hongría o Croàcia.
Aquesta recepta, no es l'original, però me la va ensenyar la meva germana, que viu a Alemanya.
No deixa de ser un guisat, tipus estofat, però aquest ens agrada molt a tots.
Sobretot es un plat contundent, per suportar els freds del hivern.

INGREDIENTS:

  • quilo de carn de vedella (pot ser també de bou)
  • 1/2 quilo de cebes
  • 1 cullerada petita de pebre vermell picant
  • 1 cullerada petita de pebre dolç
  • sal, pebre i herbes (romaní ...)
  • 1/2 got de vi  (blanc o negre)
  • 1 tassa de caldo de carn
  • una mica de farina
  • oli

ELABORACIÓ:

     Tallar la carn a trossos (daus) irregulars, passar per farina i saltejar amb oli d'oliva, afegir les cebes tallades a juliana i quan esta acabant de saltejar afegir les pebres i remoure bé.

     Afegir el vi i la tassa de caldo, barrejar la preparació i posar la sal, el pebre i les herbes. Quan arrenqui el bull, deixar coure a foc lent, aproximadament 1 hora. Si veiem que el caldo es consumeix poden afegir una mica mes de caldo.

     Passat aquest temps esmicolar la xocolata dins i deixar coure uns 20 minuts més. Controlant i remenant de tant en tant.

     Veurem que queda una salseta espessa


     Lo típic es acompanyar aquest plat amb nyoquis, com veiem a la foto, jo el vaig acompanyar amb arròs bullit i préssec, tallat i saltejat per la paella.

13 comentaris:

  1. Hola Isabel, guapa tu

    de fet a nivel mundial, tenim molts plats igual i diferents a l ´hora, a cada lloc han adaptat la recepta al seu gust o ingredients que tenen a la ma, aquesta es la màgia de la cuina, veritat ?
    un plat per sucar una bona llesca de pa...fet a casa es clar



    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Vaig estar a Hongria fa molts anys, i no crec que el teu Goulash tingui res a envejar al seu!
    Aquí una bona llesca de pa no aniria gens malament!!!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Sempre n'he sentit a parlar però mai l'he tastat...haurá de ser hora, no? M'ho apunto que sembla fàcil! per cert, estic de sorteig al blog....si t'interessa....petons!

    ResponElimina
  4. Goulash... per fer passar el fred, oi? Em recorda el nostre fricandó, salvant les distàncies... Fa una pinta exquisida, Isabel. petons

    ResponElimina
  5. No he provat mai el goulash... i cre que ha de ser un plat molt bo. Sobretot contundent!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Hola,
    No l'he provat mai, però segur que m'encantaria. Té una pinta excel·lent!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Hola Isabel
    Tornem a mirar el teu blog. Ets molt treballadora!
    De ben segur que ara tindràs més fans
    Salutacions
    Grup Informàtica matí

    ResponElimina
  8. Jo l' he provat a Praga i t´he de dir que el teu no té res a envejar...Fins i tot, has posat la micona d' arròs.

    ResponElimina
  9. Isabel; Jo, com la Cristina, també l'he probat a Praga, ara qué, acompanyat d'arrós i prèssec, cambia totalment.
    Que vagi de gust Isabel¡¡

    ResponElimina
  10. No he provat ni cuinat mai el gulash. Ha de quedar un guisat contundent, ideal pels dies de fred. Una bona llesca de pa i a disfrutar! :)

    ResponElimina
  11. Jo tampoc l'he probat mai, me'l apunto per fer-lo aviat. Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Té molt bona pinta aquest goulash! Jo el vaig provar a Praga i era deliciós, em va agradar especialment el pa aquell amb el que te'l serveixen...

    Una pregunta, la part del final de la recepta en la que dius que hi afegeixes xocolata, és una variació teva? Com que no apareix a la llista d'ingredients tradicionals...

    ResponElimina
  13. Poses xocolata al final........però no ho poses en el llistat d'ingredients. Quanta xocolata? xocolata negra?
    Gràcies
    Alba

    ResponElimina