La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 28 de novembre de 2011

SOPA DE CEBA



Amb aquesta recepta participo a la in iciativa  mensual de Memòries d'una cuinera



INGREDIENTS:                                                     

  • 2 cebes
  • 1 l. de caldo de verdures o aigüa
  • sal i pebre
  • oli
  • pa torrat o sec 
  • formatge ratllat (emmental)
  • ou (optatiu)  
  • farigola (un polsim) 

ELABORACIÓ:


 Tallar la ceba petita, posar amb una cassola una mica d'oli i pochar la ceba a foc  lent.


 Afegir el caldo de verdures o aigua salada i fer bullir a foc lent uns 15 minuts. 

 Si posem ou, tirar al caldo i fer bullir 3 minuts mes.


  Servir amb una cassola o cassoletes individuals, el caldo, sobre posar el pa torrat i al damunt el formatge ratllat. Jo li vaig posar també una mica de tòfona.

  Gratinar al forn fins que el formatge agafi color.


  Servir calent.

15 comentaris:

  1. M'encanten les receptes que vénen de lluny. I aquesta n'és una! I servida amb cassoleta de fang i tot... això no té preu! Petons

    ResponElimina
  2. com m'agraden aquests plats i la de ceba encara mes,t'ha quedat perfecte,petons

    ResponElimina
  3. Mira que es bona eh la sopa de ceba....!! quina pinta fa la teva...petons

    ResponElimina
  4. Era una de les sopes preferides del meu avi !!!!!
    Petonets, fins dissabte.

    ResponElimina
  5. La crosteta de formatge t'ha quedat perfecte!!! moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  6. Hola Isabel! jo i les sopes no som gaire amigues...encara que veient awuesta cassoleta m'atrau força!!

    ResponElimina
  7. M'encanta la sopa de ceba, em sembla que me'n faré aviat! Quina pinta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. La ceba no m´agrada però reconec que té moltes propietats. En canvi el gratinadet per mi deu estar deliciós.

    ResponElimina
  9. El toc gratinat del formatge (i el de la tofona) ha de quedar sensacional. Una sopa humil ben bona i ben sana.

    ResponElimina
  10. ostres el toc aquest de la tòfona és molt bo! haurem de tastar-ho que segur que li va de meravella a la sopeta. Gràcies! Petons

    ResponElimina
  11. Isabel; Una bona sopa de ceba... fantàstica i bona on n'hi haguin. Bona aportació Isabel.
    Que vagi de gust¡¡

    ResponElimina
  12. Hola Isabel, guapa tu

    a mi tot el que porti seba hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. Isabel,

    Doncs aquí tens una fan de les sopes i una de les que no m'agrada és la de ceba. :( I això que amb el gratinat té molt bona pinta!
    Petons!

    ResponElimina
  14. buena sopa que ya me gusta y ademas el toque de la trufa me ha gustado,lo probare
    peto

    ResponElimina
  15. Nomès he fet una vegada aquesta sopa i em va agradar molt, m'ho has recordat!!!
    Petonets

    ResponElimina