La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 27 d’octubre del 2011

VOLCÀ DE MONGETES I FESOLS



Aquest estiu varem estar a la Garrotxa i com sempre ens agrada passejar per el típic poble de Santa Pau, allí compro fesols i cigrons.

Quan els vaig coure, vaig situar me a la comarca i em vaig inspirar montant el plat com un volcà.

La Garrotxa es zona volcànica i es famosa la cuina que porta aquest nom.


INGREDIENTS

250 grams de mongetes tendres

400 grams de fesols cuits de Santa Pau

150 grams de botifarra negre

1 grill d'all

oli de julivert

sal i pebre


PREPARACIÓ


Coure les mongetes tendres amb aigua i una mica de sal. Reservar.

Amb una paella, saltejar amb l'oli el grill d'all picat amb els fesols de Santa Pau, sal pebrar.

Muntar el plat posant al mig els fesols cuits (fem muntanya) i al voltant la verda.

Sobre esparracar la botifarra negra, que prèviament hem passat per la paella.

Amanir amb oli de julivert.

10 comentaris:

  1. Monget tendra amb fesol de Santa Pau, una autèntica delícia amb la botifarra negra!! Un plat realment volcànic!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Santa Pau és un poble preciós i La Garrotxa és la zona que més coneixem a casa. Hi anem tot sovint. Jo també hi compro els fesols a Santa Pau!. Has fet un plat molt inspirat i no podia ser millor homenatge a la zona que un VOLCÀ!. Plat deliciós i original. A reveure!

    ResponElimina
  3. nosaltres tambe i anem a vegades es un poble molt maco i aquest plat esta molt bo ,a casa ens agraden molt les mongetes.petons

    ResponElimina
  4. Apa! Un plat ben català...
    Ara fa molt temps queno anem a Santa Pau, será questió d'anar-hi amb l'excusa de comprar fesols, jaja.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Són tan bones les mongetes de Sta. Pau! No les he tastat amb mongeta tendra però com que m'agrada molt la verdura segur que m'agradarien.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Hola Isabel, guapa tu

    quin bon àpat, m´encanta la combinació de diferents tipus de mongetes,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  7. Boníssim!!! i una presentació de 10!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Un plat complert i saludable. Santa Pau és preciós

    ResponElimina
  9. un plato muy sano y bueno
    buena castanyada
    peto

    ResponElimina
  10. Un plat boníssim i de plat únic. Verdureta i botifarra, sensacional!

    ResponElimina