La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 30 de gener de 2017

MANDONGUILLES DE PEIX AMB XIPS DE CARXOFA

























INGREDIENTS

250 grams de lluç
un grapat de gambeta pelada (100 grams) 
1 ceba petita
1 llesca de pa 
llet
all i julivert
pa ratllat
oli
sal 

per acompanyar 
carxofes 
1 llimona 


SOM-HI 

Netejar el lluç i amb cura treure les espines i esmicolar.

Trossejar les gambetes a trossets petits.

Ficar amb paella o cassola, la ceba tallada petita amb una mica d'oli i coure fins que comenci agafar color, llavors afegir el peix esmicolat i les gambetes i saltejar. Rectificar de sal i ficar-hi julivert pi cadet. Deixar refredar.

Amb un bol posar la llet i la llesca de pa perquè s'estovi i un cop el peix sigui fred, ho barregem tot, afegint un ou cru batut i el pa ratllat fins que agafi consistència la massa i puguem fer les pilotes. Que fregirem amb oli calent.

Acompanyament Netejar les carxofes, tallar-les molt finetes i deixar reposar amb aigua i llimona.

Abans de fregir-les ficar sobre un drap de cuina, perquè assequin i quedin cruixents.

2 comentaris:

  1. Les carxofes m'encanten, fins i tot crues. Tenen que acompanyar molt bé a les mandonguilles de lluç amb gambetes.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Això és de nivell!! Quin plat més saborós.

    ResponElimina