La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 17 de gener de 2017

CANALONS DE PORRO GRATINATS


INGREDIENTS  
                          

4 porros (no massa gruixuts) 
4 talls de pernil dolç ( tallats no massa fíns)                                 
4 làmines de formatge
4 cullerades de beixamel
formatge ratllat Emmental
orenga o alfàbrega
sal i pebre 

per la beixamel 
30 grams de mantega
30 grams de farina 
400 ml. llet aproximadament
sal i pebre 

SOM-HI

 Netejar bé els porros, aprofitar només la part blanca. Fer dos o tres trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.
  Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100% de potència 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.
  Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donant-li forma de caneló i reservar.

   Fer la beixamel

  En una cassola desfer la mantega i la farina i sense deixar de remoure, afegir la llet a poc a poc per aconseguir una salsa fina. Rectificar de sal i pebre.
  Posar a la base de la safata per anar al forn, una mica de beixamel, sobre els porros i acabar de cobrir amb la resta de salsa, empolvorar amb les herbes (orenga o alfàbrega) i el formatge ratllat.

   Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli beixamel i siguin daurats).  
 
  
                                                 BON PROFIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. Boníssims Isabel, aquest canelons queden anb un sabor suau.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Uf! `Què bons!!! És un plat que pots fer amb moltes variacions segons l´estació de l´any i que sempre vénen de gust,

    ResponElimina