La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 3 d’abril de 2013

MONES PASQUA 2013


 Ja sé que es tard, però aquests dies he estat una mica enfeinada i no havia pogut publicar la recepta de les mones,  però al veure la xarxa plena, m'ho he repensat.

Com pode-ho veure, i pensant que als nens el que els agrada es la xocolata, vaig fer tres mini individuals, una per cada nen. Son, tant sol figur-etes de xoco, però he intentat donar una mica de toc personal, fen una base de xoco amb llaminadures  i alguna galindaina.
L'altre, con veure-ho es la mona tradicional i aquí va la recepta. Una super mona, de força tam-any, ja que érem una bona colla.

INGREDIENTS 

500 grams de farina

400 grams de sucre

6 ous

200 ml. de llet

80 ml. de oli de gira sol

1 sobre de llevat Royal 

1 ratlladura de taronja

per el farcit

3/4 de pot de melmelada de taronja

el suc de una taronja 

200 ml. de nata de muntar.

1 cullerada de sucre

per la cobertura 

150 ml. de nata


150 grams de xocolata de cobertura

1 cullerada de mel

40 grams de mantega pomada

1 sobre crocant (Mercadona)

ELABORACIÓ

Preparar tots els ingredients, ja pesats amb diferents plats o bols.


Separar les clares del ous i reservar. Batre els rovells amb el sucre. Afegir l'oli i la llet e incorporar poc a poc la farina tamisada amb el llevat i continuar mesclant, la ratlladura i  per últim les clares muntades i amb suavitat fins que quedi tot integrat.

Ficar amb un motllo engreixat i enfarinat (millor si es desmotllable) i al forn prèviament escalfat a 170º C. o 180º C. la part de baix uns 30 minuts, desprès 15 minuts amb l'escalfor a dalt i a baix. Deixar refredar dins del forn.

el farcit

M'entres tant, agafar la melmelada i amb un suc de taronja i una mica d'aigua passar per la batedora. A part muntar la nata amb una cullerada de sucre.


Quan sigui fred, tallar pel mig el pastis i fer una capa amb la melmelada, deixar em-papar. Sobre posar la nata i tapar amb l'altre part del pastis.

Posar amb compte el pastis sobre la reixeta del micro i aquesta sobre una safata.

la cobertura 

Escalfar amb un cassó  la nata i abans que bulli apartar del foc e incorporar la xocolata trossejada, la cullerada de mel i la mantega. Mesclar fins que quedi tot incorporat.

Tirar sobre el pastis per el mig, la cobertura ella sola es distribuirà per sobre i per els costats,  el sobrant caurà sobre la safata.

Si han quedat els costats coberts de xocolata ens ajudem amb les mans i posem el crocant per els costats, si no han quedat mullats estenem amb les mans una mica de mantega pomada i el crocant s'enganxarà.

Posar a la nevera per tant que la cobertura s'endureixi i desprès decorar al gust.

Bon profit!!!!!!!!

La cobertura es del blog de la Mercè de Destapant Cassoles. Gràcies Mercè.

21 comentaris:

  1. Quin goig que fan.. les de xocolata sempre triunfen, i amb el farcit de melmelada de taronja, una delicia!!!! Mai es tard per publicar aquestes monississimes mones. petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joaquina, com la xocolata a casa ens agrada molt, no podia faltar aquests dies.
      Petonets

      Elimina
  2. fantastiques!!! un cop l'any és un cop l'any! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als que ens agrada cuinar, que millor que gaudir fen cuinetes.
      Petonets Roser

      Elimina
  3. Isabel, tan és que sigui tard, val la pena esperar per veure aquestes mones plenes de xocolata! Que t'han quedat precioses. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, per a mi la xocolata es un vici.
      Petonets

      Elimina
  4. Veig que tú també has estat enfeinada, amb tanta mona...!!!
    T'han quedat molt bé...la combinació xocolata i taronja es la millor!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan fas una feina que t'agrada, també gaudeixes.
      Petons

      Elimina
  5. Hola! tu també deu ni do de la col·lecció! també l'has fet de xocolata... ! segur que van volar!!! bona setmana i petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que van volar!!!!!!!
      Però i el que jo vaig gaudir fen-les.
      Petons

      Elimina
  6. Què maques t'han quedat!!! els nens segur que van estar encantats!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Que bones i que maques Isabel!! A mi m'encanta la xocolata o sigui que aquestes m'haguessin al·lucinat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Neus la xocolata es un vici deliciós.
      Petons

      Elimina
  8. Aquestes quantitiats són per a les tres mones o només per a una ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son per la mida de la mona grand, pense que va quedar una super mona, varem menjar 8 persones i encara va quedar mes d'un 1/4.
      Gràcies per visitar el meu blog.

      Elimina
  9. No passa res, mai és prou tard per gaudir d'una bona mona de xocolata tan bona com aquestes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que a mi em pirra la xocolata.
      Petons

      Elimina
  10. Quina mona més bona! No sabria dir-te pq però sembla que t'hagi quedat un pa de pessic ben esponjós :D
    Jo enguany també he penjat les receptes una mica tard ^^" M'apunto la teva recepta per l'any que ve! Ha d'estar boníssima :)

    Petonets!

    ResponElimina