La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 7 d’abril de 2013

BACALLÀ AMB SAMFAINA



 INGREDIENTS

4 talls de bacallà dessalat

1 pebrot

1 carbassó

1 ceba gran

4 tomàquets madurs o una tassa de tomàquet fregit

2 alls tendres (2 grills d'all)

oli

una mica de sal

1  pessic de pebre

SOM-MI

Escórrer i eixugar molt bé el bacallà perquè deixi anar tota l'aigua.

Escalfar l'oli abundant que  pugui cobrir el  bacallà amb un cassó no massa gran, no deixar que bulli, a una temperatura de uns 70ºC. aproximada ment (escalfat), retirar del foc i submergir-hi els talls de bacallà, perquè es confiti.

M'entres tant, preparem per fer la samfaina, tallem totes les verdures desprès de rentar-les  a talls 
petits però no massa.

Els tomàquets els pelem i trèiem les llevors i també els tallem o be els podem  ratllar.

Amb una paella, posem oli i primer courem la ceba, quan veiem queda transparent afegir el pebrot, els alls tendres i el carbassó i per últim el tomàquet, posar un pessic de sal (molt poca, ja que el bacallà es salat)i una mica de pebre deixar que vagi fen poc a poc fins que veiem el tomàquet ja es cuit.

M'entres tant el bacallà serà cuit, l'escorrem del oli. 

Aquest oli el guardem per fer salses per peix, ja que conté la gelatina del bacallà.

10 comentaris:

  1. Es un plat tradicional que m'agrada molt. Jo demà també pujo una recepta de bacallà.
    Petons.

    ResponElimina
  2. és un dels classics que segueixo fent de tant en tant! m'encanta! petons

    ResponElimina
  3. Què bona la samfaina! i acompanyada de bacallà encara més!!! petó (Isabel, per a comprovar el comentari, el que surt és un pal, de vegades no hi ha manera d'encertar-ho i fa que acabis no deixant el comentari..., jo ho vaig eliminar, total tampoc serveix de res...)

    ResponElimina
  4. Un bacallà deliciós amb una samfaina estupenda!

    ResponElimina
  5. Un dels meus plats preferits!!!! ;P molts petonets

    ResponElimina
  6. Un plat que s´ha de menjar encara que sigui una vegada a l´any...Jo crec que la samfaina és el secret, si no està ben cuita ja li pot posar el millor bacallà que no lliguen...Deliciós.

    ResponElimina
  7. M'assembla que la millor manera de menjar bacallà és amb sanfaina. Tu l'has brodat.
    Nani

    ResponElimina
  8. Doncs en vaig menjar dissabte, perquè és un plat d'aquells que no falta mai a casa! A la samfaina també hi poso albergínia, que m'agrada mooolt!
    Petons

    ResponElimina
  9. Confesso que no sóc gaire de bacallà... però el mateix amb salmó ja ho firmo!

    ResponElimina
  10. Una de les millors maneres de menjar un bon tall de bacallà, si senyora!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina