La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 17 de gener de 2013

PASTÍS DE POMA



Un pastis del clàssics que sempre fa quedar bé i que agrada a tothom.

El que el diferencia es que aquest es tot poma, no du crema pastissera.

INGREDIENTS 

1 pasta brisa o quebrada

3 pomes reinetes

2 pomes golden

2 cullerades de sucre morè

1 cullerada de sucre blanc

1 llimona

canyella en pols

SOM-MI

Pelem i netegem les pomes reinetes, tallem a trossos i posem amb  un recipient apte per cuinar al microones juntament amb el suc de 1/2 llimona, una mica de pell i el sucre morè, coure al micró de 4 a 5 minuts a 700 W., Comprovar que la poma s'hagi cuit. Deixar refredar, treure la pell de llimona, afegir canyella en pols i passar tot per la batedora fins que quedi una crema tipus compota.

Ficar la pasta Brisa sobre un motllo per fer tartes baixes, procurant que s'adapti be a les parets, tallar el sobrant i cobrir amb un paper d'alumini, posar al forn prèviament calent a 180º, 15 minuts.

M'entres tant, pelar i tallar les pomes golden a grills fins i somer-gir amb una mica d'aigua amb el suc del altra mitja llimona.

Treure el paper d'alumini i omplir amb la compota, seguidament escorrem els grills de poma i col-locar sobre la compota, tirar el sucre blanc per sobre de la poma i ficar al forn 10 minuts mes amb el grill.

  Amb la poma queda més lleugera que amb crema pastissera.

16 comentaris:

  1. Els pastissos de poma són dels meus preferits, amb o sense crema, de pasta de full, de brisa o amb pa de pessic... tenen quelcom que enamoren!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em pasa com a la Sandra, m'encanten de totes maneres. Fins i tot ja n'he fet sense gluten i estan boníssims!!!
      Petonets.

      Elimina
  2. aquests clàssics mai mai cansen! bonissim! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tindre a casa pasta brisa i fruita, es perfecte per sortir d'un apuro.
      Petons

      Elimina
  3. un clàssic que no passarà mai de moda!
    M'encanten tots els pastissos de poma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La poma es un clàssic amb pastissería.

      Elimina
  4. Ha d'estar boníssim, de ben petita ja m'agradaven molt els pastissos de poma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina em va fer il·lusió trobarte.
      La poma es una de les fruites reinas en pastissería.

      Elimina
  5. Hola Isabel, boníssim, a casa els agradara molt.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Aixi amb compota de poma nol'he fet mai. S'haurà de probar.
    T'ha quedat fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova a fer-la també serveix per acompanyar carn de porc, omplir tartaletes o voula-vents......

      Elimina
  7. A mi també m´agraden totes les versions possibles de pastís de poma.

    PD: Et vaig posar falta al Bon Preu ;-D

    ResponElimina
  8. Cris, no vaig anar a Bon Preu, sen va passar.
    Era a llista d'espera.
    Petons

    ResponElimina
  9. Quin pastís més bo, la poma sempre triomfa, eh?
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si està molt bó.
      Per poc no ens diem igual.
      Est la mare de la Sandra?????

      Elimina