Albergínies
Es una hortalissa d'origen oriental.
Te a la seva composició, una gran quantitat d'aigua i poc contingut vitamínic.
Te poc valor calòric i per això es recomanada amb les dietes d'aprimament, cuita o rostida.
Cuinada amb poc greix estimula el fetge.
Es pot enriquir el seu valor nutritiu i calòric , cuinada amb verdures peix, carns, formatges....
No es pot consumir crua.
INGREDIENTS
2 albergínies
4 cullerades de tomàquet fregit
oli d'alfàbrega
fulles d'alfàbrega
formatge parmesà
sal
farina per arrebossar
oli
SOM-HI
Tallar les albergínies a lamines de dalt a baix i ficar-les amb aigua i sal, deixar un 10 minuts i escor rels.
Fem amb aigua freda amb farina una pasta (tipus tempura) per arrebossar-les i les fregim am oli calent (també les podem fer a la planxa). Posem sobre un paper absorbent i muntem el plat.
Al fons una cullerada de tomàquet fregit i sobre muntar les làmines d'albergínia, entre làmina i làmina alfàbrega picada i sobre ratllar formatge parmesà, acabar el plat amb unes gotes d'oli d'alfàbrega.
Una proposta boníssima, i a casa ens encanten les albergínies, la provaré!
ResponEliminaCaram! Albergínies d'hort propi? Quina enveja! Jo abans tenia hort, ja recordo com m'agradava, de collir-ne... ara m'he de conformar amb les del mercat. M'apunto la teva recepta, Isabel!
ResponEliminaM'encantes les albeergínies, cuinades de qualsevol manera. Amb el parmesà estàn per llepar-se els dits.
ResponEliminaPetons.
Senzill i boníssim!!!! m'ho apunto!!!
ResponEliminaPetonets
las voy hacer mañana isabel las gratinas ?
ResponElimina