La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 11 d’abril del 2012

PASTIS 5e. ANIVERSARI PAU

Sol, solet, vinem a veure, vinem a veure.....
Sol, solet, vinem a veure que tinc fred.......

El Pau, ha fet cinc anys i ja fa quasi un mes que em deia!!
Quan sigui el meu aniversari, n'agradaria que el pastis que fos un SOL.
I ja veus a l' Isabel, pensant la manera de fer un pastís en forma de sol.
Per a fi, vaig pensar que el mes fàcil, fora fer un pastís que fos un cel.
I al cel, un sol.

SOM-HI: 

Amb aquests ingredients he fet una safata de 36 cm. x 27 cm.

INGREDIENTS:

500  grams de farina
400  grams de sucre
    6 ous
200 ml. de llet
100 ml. d'oli de girasol
    1 sobre de llevat
    1 llimona
crema de cacau amb avellanes

PER LA COBERTURA

180  grams de cobertura xocolata blau
 fondant groc
llapissos pastissers
dauets d'ametlla

ELABORACIÓ

Separar el rovell de les clares, batre els rovells amb el sucre, fins que quedi una crema.

Afegir la farina tamisada juntament amb el llevat i mesclar, la llet i l'oli i batre fins que quedi una massa homogènia, incorporar la raspadura de llimona i finalment les clares muntades, mesclant suaument per que la massa no baixi.

Folrar el fons de la safata amb paper per anar al forn,  una mica pintat d'oli per les dues bandes, incorporar la mescla anterior i ficar al forn pre-escalfat a 200 º. Al moment de ficar la safata baixar la temperatura del forn de 170 a 180º. Aproximadament amb el turbo 20 minuts per baix i 15 minuts dalt i baix, fins que veiem que està cuit.

Deixar refredar, desmot llar i farcir tallat per la meitat, de crema de xocolata.

PER DECORAR

Desfer la xocolata blava al micró, cobrir la superfície del pastis i deixar refredar.

Quan es fred, amb un pinzell pinten els costats del pastis amb mantega fosa i enganxem els dauets d'ametlla.

Ja podem decorar el pastis amb el fondant groc, a mi, com el pa de pessic, em va pujar una mica per sobre el vaig igualar amb un ganivet i amb una rodona d'emplatar vaig tallar la base del sol, perquè quedes amb relleu.

I en Pau super feliç, bufant les espelmes.

12 comentaris:

  1. Doncs vas tenir molt bona idea!!!! I és que els nens demanen unes coses.... sort que te'n vas sortir molt bé!
    Segur que el Pau recordarà aquest pastís durant molt de temps!
    Petons

    ResponElimina
  2. fantastico este pastis que le has hecho al Pau.
    peto

    ResponElimina
  3. Hola Isabel, t'ha quedat xulissím amb aquest sol tant rialler. Amb raó el Pau estava tant feliç!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Ets una artista Isabel! No m'estranya que el Pau bufés ben feliç les espelmes... amb aquest paisatge i amb sol i tot! Això sí, un pastís molt gran per ell que es veu petitó! ;-) Petons

    ResponElimina
  5. T'ha quedat preciós, segur que el Pau va bufar les esplemes molt satisfet, només cal veure amb quina cara es mira el pastís :)

    ResponElimina
  6. Un pastis preciós !!!! veient amb la cara de content que bufaba les espelmes, ja es veu que en Pau va ser molt feliç amb aquest pastis.
    petons

    ResponElimina
  7. Quin pastís més bonic per a aquesta ocasió tan especial! Des d'ESfruita també volem desitjar-li a en Pau moltes felicitats. Segur que va passar un dia meravellós amb aquest pastís!

    Avui al bloc d'ESfruita et proposem un gelat de pinya. Et convidem a entrar-hi a fer-hi una ullada i a dir-hi la teva opinió:

    www.esfruita.com/assessorem/gelat-de-pinya

    ResponElimina
  8. En Pau fa cara de dir: "No m´ho puc creure! me l´ha fet!" T´ha quedat fantàstic...Segur que no vàreu deixar cap engruna només el record de la foto.

    ResponElimina
  9. Nomes per veure la cara de satisfacció d'en Pau, val la pena haver fet aquesta xulada de pastis...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Quina joia d'àvia!!!, saber interpretar els desitjos dels nens i fer-ho en forma de pastís no és tan fàcil!, t'ha quedat preciós!.Felicitats a tots dos! (i a la Barbara,clar!)

    ResponElimina
  11. Tota una artista, si l'Èlia veu aquest pastís no ens el deixa menjar!! Felicitats al Pau per aquests 5 anyets.

    ResponElimina
  12. Hola, m'encanta. On has trobat aquesta xocolata blava? i exactament què és el fondant??

    ResponElimina