- ISABEL
- Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.
diumenge, 15 d’abril del 2012
PAELLA DE MARISC
La Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta ens proposen per la convocatòria del mes d'Abril l'arròs, aquí va la meva participació.
La recepta d'arròs mes clàssica, però que jo, mai havia publicat. Paella.
SOM-HI
INGREDIENTS
350 grams d'arròs (millor Bomba)
1 sípia o calamar
4 gambes o llagostins
4 escamarlans
cloïsses o tallarines
musclos
1 l. d'aigua mineral o fumet de peix
1 pebrot
3 o 4 alls tendres o 1 grill d'all
2 carxofes
1 grapat de pèsols
1 pastanaga
1 tomàquet madur
4 cullerades d'oli
sal
1 branca de julivert
safrà (optatiu)
ELABORACIÓ
Primer preparar tots els ingredients, rentar el peix, tallar la sípia, obrir el musclos i les petxines (reservar el suc de les petxines).
Netejar les verdures i escalfar l'aigua o fumet.
Posar a la paella l'oli i tirar els escamarlans i les gambes (volta i volta) i reservar.
Tot seguit la sípia o calamar i quan sigui cuit reservem.
A continuació els alls tendres, el pebrot, la carxofa i la pastanaga, tot tallat petit.
Quan comenci a agafar color i tirem la sípia i el tomàquet ratllat i a foc molt lent, deixem que es comenci a caramel-litzar ( el secret del sofregit es, no volgué córrer), a continuació i tirem l' àrros, que el tindrem uns 2 minuts, per que agafi els sabors i desprès l'aigua calenta o caldo (reserva'n una mica).
Quan faci uns 10 minuts, que cou l'àrros, afegir les gambes i escamarlans, les cloïsses i musclos oberts i una picadeta d'all i julivert, deixar coure uns 4 minuts més.
Tancar el foc i tapar la paella am un drap, deixar reposar uns 5 minuts i servir.
Bon profit!!!!!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Aquesta paella de marisc és tot un luxe. Té una pinta sensacional. M'encanta.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Ha de quedar una paella molt gustosa, amb el marisc i tant carregat de verdures... m'encanta!
ResponEliminaJa pot ser clàssica, senyal de que mai falla!! T'ha quedat sensacional Isabel, quina pinta!
ResponEliminaJa sabem que tens problemes per comentar, siusplau envia'ns l'enllaç de la recepta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com per no despistar-nos al moment de fer l'índex!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
La millor? La de marisc!!! La propera vegada em convindes que vinc volant!!!!!!!!! petons
ResponEliminaOstres quina paella!!! Sensacional !!! ...........Avisa quan en tornis a fer, que m'hi apuntaré.
ResponEliminapetons
Isabel guapi,quina paella més bona te una pinta excepcional¡¡¡m'apunto.
ResponEliminaPetonets guapi.
Aquestes paelles de diumenge son una passada!!! a mi també m´agrada ficar-li força verduretes, i segons la temporada anar variant.... petons, i bon diumenge.
ResponEliminaIsabel, això és una paella per a llepar-se els dits...
ResponEliminaNani
Et faig la OLA!...Ja era hora! Algú que publiqués la PAELLA...ja sigui de marisc, carn o mar i muntanya és inigualable, insubstituible, oi??
ResponEliminaEls meus pares tenen costum de menjar-se-la directament de la paella...diuen que és mes bona.
fantastica,genial.divina,sabrosa irresistible mejor imposible
ResponEliminapeto
Hola Isabel, quina pinta, això és una paella i lo demes son romanços!
ResponEliminaUna abraçada
ostres, jo tinc la que fa el meu marit per publicar !!!
ResponEliminapero amb el "trajin" d'aquets dies, no he pogut.
On hi hagi una clasica paella," que se quite todo lo demas"...jeje
Petonets.
A mi es la paella que més m´agrada. Molt bona
ResponElimina