La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 14 de març del 2012

LLENTIES LENA

 

Aquesta recepta la vaig batejar amb el nom de Lena, que es com es diu l'amiga que me la va donar.

INGREDIENTS                                                      

300 grams de llenties                                                

3  escalunyes

25 grams de mantega

100 ml. nata liquida

50 grams de formatge ratllat

 sal i pebre

 orenga o tòfona

ELABORACIÓ

 Coure les llenties am aigua mineral, com tinguem costum, també poden comprar-les cuites.

 Aquestes les vaig coure a casa amb un caldo de verdures.

 Pelem i tallem les escalunyes molt petites, les posem amb una cassola amb la mantega, fins que comencin a agafar color, incorporem la nata líquida, sal i un polsim de pebre sense deixar que bulli, afegim la meitat del formatge i una mica d'orenga i mesclem.

 Afegim les llenties, deixem un parell de minuts fem xup xup i ja podem servir, empolvorem amb la resta de formatge.

 Si volem fer d'aquest plat una menja de luxe, substituir l'orenga per una mica de tòfona ratllada al moment de servir-ho.

Bon profit!!!!

10 comentaris:

  1. am tófona ratllada brutal aquestas llenties
    peto

    ResponElimina
  2. Quina recepta mes original!!!
    Tampoc es per la operació bikini,eh !!!! jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  3. sembla una recepta més de pasta que de llenties!!! la trobo molt interessant! a tastar-la s'ha dit!! petons

    ResponElimina
  4. Carai Isabel! M'has deixat ben sorpresa! No se m'hagués acudit cuinar les llenties així... i he de dir que és molt temptador! A veure si ho provo... petons!

    ResponElimina
  5. Ostres, no he fet mai les llenties amb nata... ho provaré, que ho trobo molt original i han de quedar molt meloses.

    ResponElimina
  6. quin plat més estrany! amb nata??? el primer cop que ho veig! m'encanta la idea. petonets

    ResponElimina
  7. Boníssimes Isabel, aixó no les he provades mai!
    Si tens problemes per deixar-nos un comentari, pots enviar la recepta aquí: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/envians-la-teva-recepta-del-15/

    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Ostres, com les has fet. Amb nata! Quina delicia.
    Nani

    ResponElimina
  9. Carai, enlloc de llenties sembla unplat de pasta! Han d'estar molt bones!

    ResponElimina
  10. Mai m'hagués imaginat unes llentíes amb una salseta així!. Jo faig una salseta semblant per a la pasta, però em sembla molt bona idea fer-ho també amb llegum!. Una proposta molt interessant la de la Lena! A reveure Isabel.

    ResponElimina