La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 30 de setembre de 2011

CREMA DE CARBASSÓ I PORRO AMB CRUIXENT DE PERNIL


INGREDIENTS


  • 1 carbassó
  • 1 porro
  • 1 patata
  • 2 talls de pernil
  • 1 grapat de fideus d'arròs
  • nata líquida (opcional)
  • 1 litre d'aigua mineral
  • sal i pebre
  • oli

PREPARACIÓ


Pelem i tallem el carbassó i la patata a daus, el porro a rodelles..
Amb un cassó amb una mica d’oli posem les verdures a sofregir una mica, a continuación incorporem l’aigua i deixem bullir fins que sigui tot cuit, salem.
Reservem una mica de caldo de bullir les verdures i pasem per la batedora.
Amb el caldo sobran li donem la textura desitjada, mes o menys espès.
Provem el punt de sal i tirem un puntet de pebre.
M’entres tant fem el cruixent de pernil (ficant al forn o al micrones, embolicat amb paper vegetal) fins que quedi com diu el seu nom cruixent. Al micro es mes ràpid, aproximadament 2 minuts, primer ficar 1 minut i comprovar.
Agafem el grapat de fideus i els fiquem a la paella calenta amb una mica d’oli fins que veiem es començin a agafar color.
Servim al fons del plat la crema, sobre el cruixent i els fideus.
Queda bó, es un bon entrant o primer palt.
Servir fred, tebi o calent. A gust.

13 comentaris:

  1. M'encanten les cremes de verdures, tan versàtils i bones tot l'any.
    La decoració de fideus cruixents m'encanta, converteix un plat de cada dia en un plat de diumenge.

    ResponElimina
  2. és de les meves cremes preferides!!! encara que mai he posat porro!!! la propera vegada la faig així!!! petonets

    ResponElimina
  3. mmm que bones son aquestes cremes,i aquesta especialment te d'estar impressionant,petons

    ResponElimina
  4. Deliciosa...M´agraden tots els ingredients. Ja em vénen ganes de menjarr cremetes calentones.

    ResponElimina
  5. M'encanten tota mena de cremes i sopes. Aquesta ha de ser molt fina i bona.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Aquesta la fem sovint a casa, ens encanta!!!
    Quina pinta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Per cert, tenim una crema pendent de publicar amb el mateix cruixent! jijiji

    ResponElimina
  8. Hola guapa tu

    ja s´acosta el temps de aquests plats tant bons,...quina presentació
    felicitacions,
    i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Una crema per a un dia de festa, m'agrada!

    ResponElimina
  10. Una bona crema i una bona presentació.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. tot estava que estava per xuparce els dits i a sovre tots han repetit no m an deixat ni un troset!!!

      Elimina
  11. està més bo si en comtes de tirar-li aigua li tires caldo de verdura natural.

    ResponElimina
  12. aquest plat el feia sovint, però d'una altra manera, i des de que l'he fet d'aquesta manera a les meves filles els hi agrada més.

    ResponElimina