La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 1 de desembre del 2010

CODONYAT





























De receptes de codonyat hi ha moltes, però de totes la que em sembla més senzilla es aquesta inspirada en una de Club de Cuines, però amb alguna variant.
INGREDIENTS:


  • 1 kg. de codony net (aprox. 1,760 o 1700 kg.)

  • 750 grams de sucre

  • 1 llimona

  • canyella (opcional)


PREPARACIÓ:


Pelem els codonys i trèiem el cor, tallem a tros sets i posem amb un bol amb suc de 1/2 llimona i la pell sense la part blanca.

Afegir el sucre i la canyella i deixar reposar 24 hores.

Passat aquest temps, posar tot amb una cassola a foc mitjà, aproximada ment 45 minuts, fins que veiem agafa color i es redueix el sucre.

Treure l canyella i la llimona i passar per la batedora, tornar al foc perquè empesi i agafí el color desitjat.

Abocar amb un motllo i quan es refredi desmot llar i ficar al frigorífic amb un tupperware.

Si la família us deixa, tindreu codonyat força temps, com el sucre es un conservant podria durar fins i tot un any.


11 comentaris:

  1. Crec que la família, com bé dius, no deixaria res d'aquest codonyat!Per la foto ja es veu que t'ha quedat perfecte!

    ResponElimina
  2. El codonyat casolà és molt més bo que el comprat, oi? Així pots reduir la proporció de sucre. I el toc de la canyella em sembla fantàstic, segur que li queda molt bé ;)

    ResponElimina
  3. Encara no he fet mai codonyat!, si em surt com aquest teu estaré més que satisfeta!!un petonet.

    ResponElimina
  4. El color és preciós i la textura perfecta, enhorabona pel resultat!

    ResponElimina
  5. Oh! T'ha quedat genial! Mai he fet codonyat a casa, i mira que al Xavi li agrada... a veure si m'animo! :)
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Gràcies per els vostres comentaris.
    Els que no ageu fet el codonyat animeu-vos, es molt senzill.

    ResponElimina
  7. Doncs sí que m'hauré d'animar. A casa tinc un arbre que en dóna bastants. Cada any fem compota. A veure si aquest any variem i fem aquest codonyat, que té una pinta immillorable!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  8. Hola Isabel,
    que rica te ha salido.
    En casa también la hago, pero no le pongo canela, habrá que probar tu variante.

    Gracias por visitar mi cocina, muy interesante la tuya.
    Te sigo.

    Un saludo y buen domingo.

    ResponElimina
  9. molt bona recepta,a veure si la puc fer,em quedo per aqui a veure el teu blog.petons

    ResponElimina
  10. Marina, Isabel, A peu coix i Agnès:
    Gàcies a tots.
    ISABEL

    ResponElimina