De receptes de codonyat hi ha moltes, però de totes la que em sembla més senzilla es aquesta inspirada en una de Club de Cuines, però amb alguna variant.
INGREDIENTS:- 1 kg. de codony net (aprox. 1,760 o 1700 kg.)
- 750 grams de sucre
- 1 llimona
- canyella (opcional)
PREPARACIÓ:
Afegir el sucre i la canyella i deixar reposar 24 hores.
Passat aquest temps, posar tot amb una cassola a foc mitjà, aproximada ment 45 minuts, fins que veiem agafa color i es redueix el sucre.
Treure l canyella i la llimona i passar per la batedora, tornar al foc perquè empesi i agafí el color desitjat.
Abocar amb un motllo i quan es refredi desmot llar i ficar al frigorífic amb un tupperware.
Si la família us deixa, tindreu codonyat força temps, com el sucre es un conservant podria durar fins i tot un any.
Crec que la família, com bé dius, no deixaria res d'aquest codonyat!Per la foto ja es veu que t'ha quedat perfecte!
ResponEliminaEl codonyat casolà és molt més bo que el comprat, oi? Així pots reduir la proporció de sucre. I el toc de la canyella em sembla fantàstic, segur que li queda molt bé ;)
ResponEliminaEncara no he fet mai codonyat!, si em surt com aquest teu estaré més que satisfeta!!un petonet.
ResponEliminaEl color és preciós i la textura perfecta, enhorabona pel resultat!
ResponEliminaOh! T'ha quedat genial! Mai he fet codonyat a casa, i mira que al Xavi li agrada... a veure si m'animo! :)
ResponEliminaPetonets!
Gràcies per els vostres comentaris.
ResponEliminaEls que no ageu fet el codonyat animeu-vos, es molt senzill.
Doncs sí que m'hauré d'animar. A casa tinc un arbre que en dóna bastants. Cada any fem compota. A veure si aquest any variem i fem aquest codonyat, que té una pinta immillorable!
ResponEliminaUna abraçada!!
Hola Isabel,
ResponEliminaque rica te ha salido.
En casa también la hago, pero no le pongo canela, habrá que probar tu variante.
Gracias por visitar mi cocina, muy interesante la tuya.
Te sigo.
Un saludo y buen domingo.
T'ha quedat perfecte
ResponEliminamolt bona recepta,a veure si la puc fer,em quedo per aqui a veure el teu blog.petons
ResponEliminaMarina, Isabel, A peu coix i Agnès:
ResponEliminaGàcies a tots.
ISABEL