M'agrada molt cuinar amb fruita i més si es fruita del temps, es més
bona i econòmica.
INGREDIENTS:
- 3 pits de pollastre sence os
- 3 taronges
- prunes
- 50 grams de pinyons
- 1 ou
- sal
- pebre
- farina
- pa ratllat
PREPARACIÓ:
Fer picar la carn o bé comprar-la ja picada.
Amb un bol ficar la carn, l'ou sencer, sal, pebre i una cullerada de pa ratllat i mesclar.
M'entres tant esprémer las taronges, posar les prunes a remullar amb una mica de suc i torrar els pinyons amb una paella.
Afegir 6 0 7 prunes a la mescla i un grapat de pinyons, (si cal afegir una mica més de pa ratllat) s'ha de poder treballar bé i formar una pilota com les del caldo, que arrebossarem amb farina.
A la paella o cassola amb una mica d’oli (que sigui calent), posar la pilota per sallar-la, donen la volta, perquè quedi daurada per totes bandes.
A continuació afegir el suc de les taronges i coure a foc lent uns 10 minuts, afegir la resta de prunes, pinyons i unes rodelles de taronja tallades fines i continuar la cocció a foc lent uns 10 minuts més.
Treure la carn de la cassola, deixar refredar i reduir la salsa.
Tallar millor fred i servir amb la salsa de taronja, les prunes i els pinyons. Es pot preparar amb antelació i escalfar al moment de servir.
Hola Isabel, quina recepta més bona...A casa agrada molt el tall rodó, tant de carn com de pollastre, Aquesta varietat amb taronja deu estar boníssima,
ResponEliminaAra mateix, em ve el flaire, l´olor del rodó que cuina la meva mare...què bo!
Jo no n'he fet mai, de rodó de pollastre, però crec que això ha d'estar boníssim! La salsa de taronja queda molt bé (jo la faig amb ànec) amb les aus.
ResponEliminaPetons
Quina recepta més suculenta, no he provat mai la salsa de taronja,me n'has fet venir ganes, ha de ser riquíssim!
ResponEliminaNo se m’hagués acudit mai fer-ho amb aquesta salsa de taronja. Segur que deu estar boníssim!
ResponEliminaCom et vaig dir, els gustos agredolços no són els meus preferits però sent de taronja estic segura que m'agradaria. Veient les fotografíes no me'n podria estar de provar-lo!.Un plat molt ben elaborat Isabel!Una abraçada.
ResponEliminaBuena receta y seguro que estaba bueno, con ese relleno.Yo ya traigo el pan
ResponEliminaUna abraçada
miquel
El pollastre amb taronja és una combinació que m'encanta, a casa el fem molt semblant. I les prunes i pinyons li queden fenomenal.
ResponEliminaEm pensava que era pollastre desossat!. Quina bona idea fer-lo amb la carn picada!. I combinació dolç i salat, boníssima!
ResponEliminaQue buena pinta tiene este redondo. Buena receta
ResponEliminaNo se m'havia acudit mai fer-ho amb carn picada, deu estar boníssim. A casa ens agraden molt aquestes combinacions de salat amb taronja o pinya!!!
ResponEliminaCristina: Els citrics li van molt bé a les aus i la flaire al cuinar es màgnifica.
ResponEliminaMargarida: Tens raó, la salsa de taronja va molt bé per cuinar el pollastre i algun peix.
Mª Angels: La recepta es molt fàcil, a veure si t'animes.
Eri: Proba a cuinar el pollastre i el salmó, amb salsa de taronja.
Mercè: Tenim que gaudir de les fruites del temps, si ho proves t'agradarà.
Petonets
Miquel: La salsa està per sucari pa.
ResponEliminaGemma: A mi també m'agrada molt la taronja a la cuina, sempre que estegui ben convinada.
Gloria: Jo faig també cuixetes de pollastre amb aquesta salsa i ceba deshidratada i queda també molt bo.
Carmelo: De verdad está buenísimo.
Cristina: A casa també ens agrada la combinació de les carns ( aus i llom) amb taronja i pinya.
Petons a tots.
Hola,
ResponEliminaPer quantes persones és aquesta recepte. La vull fer pel dia de reis i no l'he fet mai. Serem 16 persones i m'agradaria saber quina quantitat de pollastre he de comprar.
Gràcies.
Noemi