La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 21 de novembre de 2010

RODÓ DE POLLASTRE AMB SALSA DE TARONJA, PRUNES I PINYONS




































M'agrada molt cuinar amb fruita i
més si es fruita del temps, es més
bona i econòmica.


INGREDIENTS:

  • 3 pits de pollastre sence os
  • 3 taronges
  • prunes
  • 50 grams de pinyons
  • 1 ou
  • sal
  • pebre
  • farina
  • pa ratllat

PREPARACIÓ:

Fer picar la carn o bé comprar-la ja picada.

Amb un bol ficar la carn, l'ou sencer, sal, pebre i una cullerada de pa ratllat i mesclar.

M'entres tant esprémer las taronges, posar les prunes a remullar amb una mica de suc i torrar els pinyons amb una paella.

Afegir 6 0 7 prunes a la mescla i un grapat de pinyons, (si cal afegir una mica més de pa ratllat) s'ha de poder treballar bé i formar una pilota com les del caldo, que arrebossarem amb farina.

A la paella o cassola amb una mica d’oli (que sigui calent), posar la pilota per sallar-la, donen la volta, perquè quedi daurada per totes bandes.

A continuació afegir el suc de les taronges i coure a foc lent uns 10 minuts, afegir la resta de prunes, pinyons i unes rodelles de taronja tallades fines i continuar la cocció a foc lent uns 10 minuts més.

Treure la carn de la cassola, deixar refredar i reduir la salsa.

Tallar millor fred i servir amb la salsa de taronja, les prunes i els pinyons. Es pot preparar amb antelació i escalfar al moment de servir.

13 comentaris:

  1. Hola Isabel, quina recepta més bona...A casa agrada molt el tall rodó, tant de carn com de pollastre, Aquesta varietat amb taronja deu estar boníssima,
    Ara mateix, em ve el flaire, l´olor del rodó que cuina la meva mare...què bo!

    ResponElimina
  2. Jo no n'he fet mai, de rodó de pollastre, però crec que això ha d'estar boníssim! La salsa de taronja queda molt bé (jo la faig amb ànec) amb les aus.
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina recepta més suculenta, no he provat mai la salsa de taronja,me n'has fet venir ganes, ha de ser riquíssim!

    ResponElimina
  4. No se m’hagués acudit mai fer-ho amb aquesta salsa de taronja. Segur que deu estar boníssim!

    ResponElimina
  5. Com et vaig dir, els gustos agredolços no són els meus preferits però sent de taronja estic segura que m'agradaria. Veient les fotografíes no me'n podria estar de provar-lo!.Un plat molt ben elaborat Isabel!Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Buena receta y seguro que estaba bueno, con ese relleno.Yo ya traigo el pan
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  7. El pollastre amb taronja és una combinació que m'encanta, a casa el fem molt semblant. I les prunes i pinyons li queden fenomenal.

    ResponElimina
  8. Em pensava que era pollastre desossat!. Quina bona idea fer-lo amb la carn picada!. I combinació dolç i salat, boníssima!

    ResponElimina
  9. Que buena pinta tiene este redondo. Buena receta

    ResponElimina
  10. No se m'havia acudit mai fer-ho amb carn picada, deu estar boníssim. A casa ens agraden molt aquestes combinacions de salat amb taronja o pinya!!!

    ResponElimina
  11. Cristina: Els citrics li van molt bé a les aus i la flaire al cuinar es màgnifica.
    Margarida: Tens raó, la salsa de taronja va molt bé per cuinar el pollastre i algun peix.
    Mª Angels: La recepta es molt fàcil, a veure si t'animes.
    Eri: Proba a cuinar el pollastre i el salmó, amb salsa de taronja.
    Mercè: Tenim que gaudir de les fruites del temps, si ho proves t'agradarà.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Miquel: La salsa està per sucari pa.
    Gemma: A mi també m'agrada molt la taronja a la cuina, sempre que estegui ben convinada.
    Gloria: Jo faig també cuixetes de pollastre amb aquesta salsa i ceba deshidratada i queda també molt bo.
    Carmelo: De verdad está buenísimo.
    Cristina: A casa també ens agrada la combinació de les carns ( aus i llom) amb taronja i pinya.
    Petons a tots.

    ResponElimina
  13. Hola,

    Per quantes persones és aquesta recepte. La vull fer pel dia de reis i no l'he fet mai. Serem 16 persones i m'agradaria saber quina quantitat de pollastre he de comprar.

    Gràcies.

    Noemi

    ResponElimina