La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 3 de març de 2010

PORROS CARAMEL-LITZATS




INGREDIENTS:

  • 4 porros (no massa gruixuts)
  • làmines de formatge per fondre
  • 4 talls de pernil dolç
  • 2 cullerades de nata líquida
  • cibulet
  • sal
  • sucre cremat líquid
  • llavors de sèsam
PREPARACIÓ:

Netejar el porros, aprofitar només la part blanca. Fer dos trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.

Bollir amb poca aigua, salats. O posar a un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua de rentarlos i una mica de sal (8 minuts al 100 % de potencia (750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.

Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil.

A la safata per anar al forn o al microones, posar a la base una mica de nata líquida, sobre els porros, pintar amb un pincell amb el sucre cremat i empolvorar amb les llavors de sèsam.

Gratinar uns 3- 5 minuts (fins que siguin daurats).Acompanyar amb cibulet o tomàquets cirerols.

NOTA INFORMATIVA:
El porro es una hortalissa de la familía de las cebes i els alls, es apreciat, ja que es pot cuinar de moltes maneres. Vichyssoise, cremes, al forn, sofregits, etc........

3 comentaris:

  1. Aquests porros tenen una pinta magnífica!una abraçada!

    ResponElimina
  2. Prova'ls, si que fan bona pinta, però es més bo menjar-se'ls.
    Una abraçada
    ISABEL

    ResponElimina
  3. mmmmmmmmmmmm....... Jo he tastat aquests porros i us puc assegurar que són boníssims.

    Bàrbara

    ResponElimina